Emeklilerden yüzde 25'lik emekli aylığı artışına tepki: 'Bu göz boyamayı kabul etmiyoruz'

Emeklilerden yüzde 25'lik emekli aylığı artışına tepki: 'Bu göz boyamayı kabul etmiyoruz'
Tüm Emekli Sen Genel Başkanı Ergen, en düşük emekli maaşının 10 bin TL’den 12 bin 500 TL’ye yükseltilmesini değerlendirdi: Zaten dipte olan bir maaşa ciddi çözümler yerine pansuman tedbirler yapmak bir işe yaramaz. Bu bir göz boyamadır, kabul etmiyoruz.

Müzeyyen YÜCE


İSTANBUL - AKP, emekli maaşlarına düzenlemeye ilişkin maddenin eklendiği yeni vergi paketini Meclis’e sundu. AKP Grup Başkanvekili Abdullah Güler’in açıkladığı 53 maddeden oluşan teklife göre en düşük emekli maaşı yüzde 25'lik artışla 10 bin TL’den 12 bin 500 TL’ye yükseltiliyor.

Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen, açıklanan artışın ‘göz boyamadan’ başka bir şey olmadığı görüşünde.

'KESİNLİKLE KABUL ETMİYORUZ'

Yapılan bu düzenlemenin emeklilerin dörtte birini dahi etkilemediğini kaydeden Ergen şöyle konuştu:

“Bu ekonomik krizde 10 bin lira ile 12 bin 500 lira arasında bir fark yoktur. Zaten dipte olan bir maaşa ciddi çözümler yerine pansuman tedbirler yapmak bir işe yaramaz. Bu da bir pansuman tedbirdir, göz boyamadır. Bugün yurtdışı çıkış harcına yüzde 233 zam yapıyorlar. Aslında bu yüzde 233 zam oranı Türkiye’de hissedilen gerçek enflasyon oranıdır. Dolayısıyla biz emekliler olarak bunu kesinlikle kabul etmiyoruz.”

whatsapp-gorsel-2024-07-16-saat-13-29-01-d4a353e2.jpg
Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen

‘EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞINA EŞİTLENMELİ’

Türkiye’de yaşayan ve ekonomik krizden en çok etkilenen 16 milyon 500 bin emeklinin maaşlarının yeniden incelenerek asgari yaşam şartlarında düzenlenmesi gerektiğini ifade eden Ergen, şunları söyledi:

“AKP’nin 2008 yılında çıkardığı 5510 sayısı yasa yüzünden emekli aylıkları sefalet düzeyine geriledi. Bu yasa olduğu sürece emeklilerin rahat etmesi ve emekli olan çalışanlarının da maaşlarının güncellenmesi mümkün değil. Bu yasa kaldırılarak yeniden iyi şartlarda bir yasa yapılması gerekiyor. Bizim şu anki talebimiz en düşük emekli maaşının en düşük memur maaşına eşitlenmesidir. Bu olmadığı sürece emekli sefalet çekmeye devam edecek.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar