Erdoğan ikna edilebilecek mi? Merkez Bankası'ndan bu perşembe faiz artırımı gelir mi?

Erdoğan ikna edilebilecek mi? Merkez Bankası'ndan bu perşembe faiz artırımı gelir mi?
Dünya gazetesi yazarı Aktaş, faiz kararına ilişkin 'Merkez Bankası yalnızca işin sekretarya kısmını yürütüyor' diyerek konunun Erdoğan'a açılıp açılamama kısmının önemli olduğunu yazdı.

+GERÇEK - Dünya gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, bugünkü yazısında, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) perşembe günkü Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında çıkacak karara ilişkin, "Geldi çattı bir PPK toplantısı daha... Bu kez politika değişikliğine gidileceği ve faizin artırılacağı iddiası gündemde. Erdoğan faizin artırılmasına onay verse bile hangi orandaki artış ne işe yarar ki? Şu aşamada ne birkaç puanlık artış sorunları hafifletir, ne de çok yüklü bir artış yapılabilir. Kaldı ki yüklü artış da mevcut koşullarda büyük sorunlara yol açar" dedi.

Para Politikası Kurulu'nun 17 Mart'ta gerçekleştireceği toplantıda Merkez Bankası'nın faiz artırımına gideceğine yönelik iddiaların arttığını belirterek, "Merkez Bankası perşembe günü faizi artırır mı, artırmaz mı, diye konuşuluyor ama biliniyor ki faiz kararı Merkez Bankası tarafından alınmıyor. Merkez Bankası yalnızca işin sekretarya kısmını yürütüyor" diye yazdı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın onayı olmadan faiz kararı verilmesinin söz konusu olmadığının altını çizen Aktaş, "Dolayısıyla Merkez Bankası’nın faizin artırılması yönünde bir gereklilik görüp görmediği bir yana bu gereklilik konusunda Erdoğan’ın ikna edilip edilemeyeceği önemli. Belki de iknanın ötesinde bu konunun Cumhurbaşkanı’na açılıp açılamayacağını irdelemek daha doğru" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar