Erdoğan ‘Zam yok’ demişti: Bir zam da Avrasya Tüneli geçiş ücretine
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “2023 yılı boyunca otoyol ve köprü ücretlerinin artırılmaması kararını aldık” sözlerine rağmen bir zam da Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine geldi. Dün de köprü ve otoyol ücretlerine zam gelmişti.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sene başında, köprü ve otoyol ücretlerine yıl boyunca zam yapılmayacağına yönelik vaadine rağmen, bugün Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine zam yapıldığı haberi geldi.
25 Ekim itibarıyla Avrasya Tüneli tek yön geçiş ücretleri en az yüzde 50 zamlandı. Gündüz tarifesinde otomobiller için 53 TL’den 80 TL’ye, minibüsler için 79,50 TL’den 120 TL’ye, motosikletler için 10 TL 35 kuruştan 31 TL 20 kuruşa çıktı. Gece geçişlerde yüzde 50 indirim uygulanacak.
????Sürücülerimizin dikkatine!
— Avrasya Tüneli (@avrasyatuneli) October 25, 2023
25 Ekim 2023 tarihi itibarıyla geçerli olan Avrasya Tüneli geçiş ücreti tarifesine web sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz. pic.twitter.com/uNZDSPrJJ5
KÖPRÜ VE OTOYOL ÜCRETLERİ DE KATLANMIŞTI
Karayolları Genel Müdürlüğü’nün dün yaptığı duyuruya göre de Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri tek yön otomobil geçişi yüzde 76, Ankara-Niğde Otoyolu otomobil geçişi yüzde 50, Malkara-Çanakkale Otoyolu (Malkara giriş – 1915 Çanakkale Köprüsü çıkış) otomobil geçişi yüzde 46 zam zamlanmıştı.
YÜZDE 100’E YAKIN ZAM
Yeni ücretlere göre 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri tek yön otomobil geçişi yüzde 76, Ankara-Niğde Otoyolu otomobil geçişi yüzde 50, Malkara-Çanakkale Otoyolu (Malkara giriş – 1915 Çanakkale Köprüsü çıkış) otomobil geçişi yüzde 46 zam zamlandı.
Böylece 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden hafif ticari araçların tek yönlü geçişi 8,5 liradan 15 liraya çıkartıldı. Çanakkale Köprüsü’nde otomobillerin geçiş ücretiyse 205 liradan 295 liraya yükseltildi.
ERDOĞAN'IN BOŞA DÜŞEN VAADİ
2023 yılı boyunca otoyol ve köprü ücretlerinin artırılmaması kararını aldık. Ülkemize, milletimize hayırlı olsun. pic.twitter.com/9nAHwkmitR
— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) January 9, 2023
Zamlarla birlikte, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 9 Ocak 2023’teki paylaşımı gündeme geldi. Erdoğan, söz konusu paylaşımında, 2023 boyunca köprü ve otoyol ücretlerine zam yapılmayacağını iddia etmişti. (HABER MERKEZİ)
Erdoğan '2023'te artırmayacağız' demişti: Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam