Erdoğan'a emekli maaşları yanıtı: 'SGK verileri öyle demiyor'

Erdoğan'a emekli maaşları yanıtı: 'SGK verileri öyle demiyor'
Erdoğan, emekli maaşı ödemeleri için ayrılan kaynağın yaklaşık 3 trilyon lira olduğunu söyledi. Çalışma İktisadı Uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik ise SGK verilerine dikkat çekerek, 2023 yılının 11 ayındaki toplam ödemenin 1,3 trilyon lira olduğunu vurguladı.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kütahya mitinginde yaptığı konuşmada, emekli maaşlarının düşük olduğunu kabul etti. Ancak, seyyanen zam çağrılarına kapıyı kapatarak, yeterli bütçe olmadığını söyledi ve "Emekli maaşları için ayrılan miktar yaklaşık 3 trilyon liraya yakın" dedi.

Ancak SGK verileri, Erdoğan'ın verdiği 3 trilyon lira rakamını doğrulamıyor. Çalışma İktisadı Uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik, SGK'nin son yayınladığı verileri paylaşarak, 2023 yılının ilk 11 ayında emeklilere yapılan toplam maaş ödemesinin 1,3 trilyon lira olduğuna dikkat çekti.

'EMEKLİYE MÜJDE BALONU PATLADI'

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede, şu bilgileri paylaştı:

"Günlerdir uçurulan dayanaksız 'emekliye müjde' balonları patladı. Emekliye seyyanen zam ve bayram ikramiyesinde artış yokmuş.

Öte yandan emekli aylıkları ile ilgili iddialar da doğru değil. Bütçeden emekli aylıkları için ayrılan kaynak 3 trilyon değil. 2023 yılında SGK'ye yapılan bütçe transferlerinin 11 aylık tutarı 770 milyar TL. Emekli aylıkları için 2023 yılının 11 ayında yapılan toplam ödeme (bunun önemli bir bölümü SGK kaynakları) toplam 1,3 trilyon TL.

Dolayısıyla emeklilere bütçeden 3 trilyon TL kaynak aktarıldığı iddiası gerçeği yansıtmıyor."

(EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar