Financial Times : Erdoğan yatırım çekmek için Wall Street devleriyle görüşecek

Financial Times : Erdoğan yatırım çekmek için Wall Street devleriyle görüşecek
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, BM Genel Kurulu için gideceği New York'ta, Türkiye'ye yatırım çekmek için önde gelen 20 Amerikan şirketinin yöneticiyle biraraya geleceği belirtildi.

Artı Gerçek - Financial Times gazetesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 23 Eylül'de New York'ta JPMorgan ve Goldman Sachs gibi Wall Street devlerinin de katılımıyla Fortune 100 listesinde yer alan 20 Amerikan şirketi yöneticisiyle yuvarlak masa toplantısına ev sahipliği yapacağını yazdı. Toplantı, Türkiye-ABD İş Konseyi'nin organize ettiği ve BM Genel Kurulu ile eş zamanlı düzenlenen etkinlikler kapsamında gerçekleşecek.

Toplantının organizatörü Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ve konuya yakın kaynaklar, Erdoğan'ın ve Türkiye heyetinin, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ile aynı döneme denk gelen toplantılarda, Amerikan iş dünyasının önde gelen isimlerini Türkiye'ye yatırım yapmaya teşvik etmeyi amaçladığını belirtti.

TAİK'in Financial Times’a verdiği bilgiye göre, toplantıya katılacak şirketler arasında dünyanın önde gelen finans kurumları da bulunuyor. Özellikle Wall Street bankalarından JPMorgan ve Goldman Sachs’ın üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı bu zirvede, Türkiye'nin ekonomik potansiyelini yeniden gündeme taşıma hedefi bulunuyor. Erdoğan, bu etkinliklerde ABD’li iş dünyasının önde gelen temsilcilerini Türkiye'deki yatırım fırsatları konusunda bilgilendirerek, ülke piyasalarına yeniden çekmeyi planlıyor. (Kaynak)

Öne Çıkanlar