Goldman Sachs: Dolar yükselişini sürdürecek

Goldman Sachs: Dolar yükselişini sürdürecek
Çok uluslu ABD yatırım bankası Goldman Sachs stratejistlerine göre dolar küresel piyasalarda yükselişini sürdürecek. Analize göre bu dalgalanma, geçen yıldan daha düşük olacak.

Artı Gerçek - İstanbul serbest piyasada dolar güne 18,62, euro 19,31 liradan başladı. Dolar dün kapanışı 18,61, euro ise 19,24 liradan yapmıştı. Gram altın bin 55 liradan satılıyor. Altının ons fiyatıysa bin 764 dolar.

Öte yandan Goldman Sachs Inc. stratejistleri Dominic Wilson, Kamakshya Trivedi ve Vickie Chang dün yayınladıkları araştırma notunda, küresel merkez bankalarının Fed’in (ABD Merkez Bankası) faiz artırımlarının hızına yetişmekte zorlandıkları bir ortamda, doların yükselişini destekleyen hâlâ çok sayıda gelişme olduğuna işaret ettiler. Piyasaların zayıf büyüme görünümü ve enflasyon verilerine karşı kırılgan olmayı sürdürdüğüne değinen stratejistler, "Dolarda bu seviyelerden yaşanacak yükseliş hareketinin geçen yıla göre daha dalgalı ve düşük kaliteli olmasını bekleriz" analizini yaptı.

ABD ekonomisinin bir resesyondan kaçınacağı yönündeki beklentisini koruyan banka buna karşılık dünyanın geri kalanında ekonomilerin resesyona girmesi riskinin güvenli limanlara yönelik iştahı artırdığını ve doları güçlendirdiğini belirttiler. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar