Görevden alınan TCMB Başkan Yardımcısı eleştirdi: Sorumlusu kötü ekonomi politikaları

Görevden alınan TCMB Başkan Yardımcısı eleştirdi: Sorumlusu kötü ekonomi politikaları
Ekim ayında bir gece operasyonuyla görevden alınan Tümen, 'Maliyet artışları anında fiyatlara yansıyacağından maliyeti çok daha büyük olacak. Sorumlusu kötü ekonomi politikaları' dedi.

ARTI GERÇEK - Geçen yıl 14 Ekim 2021 tarihinde görevden alınan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) Üyesi Prof. Dr. Semih Tümen, enflasyona ve Merkez Bankası politikalarına ilişkin eleştirel açıklamalar yaptı.

O tarihte, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu'nun görüşmesinin ardından banka yönetimine gece yarısı operasyon yapılmış, Merkez Bankası Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Semih Tümen ve Dr. Uğur Namık Küçük ile Para Politikası Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Yavaş görevden alınmıştı.

Tümen, "Enflasyon sarmala dönmüşken ve fiyatlama disiplini ortadan kalkmışken, Trendyol işçilerinin kazanımı sevindirici olsa da bir zafer değil. Bu ortamda maliyet artışları anında fiyatlara yansıyacağından topluma maliyeti çok daha büyük olacak. Sorumlusu kötü ekonomi politikaları" dedi.

Tümen, ayrıca Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Tarihe not: "Inevitable policy U-turn" ile birlikte politika faizi mecburen arttırılacak ancak çare olmayacak. Sıkı para politikasına TCMB bağımsızlığı, güven ve liyakat eşlik etmeli ki, "liralaşma" başlasın, istikrar oluşsun. Yoksa "faiz arttırdık faydası olmadı" hikayesi dinleriz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar