Hükümet memur zamlarını erteledi

Hükümet memur zamlarını erteledi
AKP Hükümeti ile memurlar arasında süren zam görüşmelerinde kriz yaşandı. Hükümet bugün yapılan toplantı sonrasında yeni zam teklifini 16 Ağustos'ta açıklayacağını duyurdu.

Kendine yakın memur sendikalarıyla dahi kriz yaşan siyasi iktidar bu gün memurlar arasında süren zam görüşmelerinde yeni bir kriz yarattı.

Hükümet  5.2 milyon memur, sözleşmeli personel ve memur emeklisinin aylardır beklediği zam teklifini, bugün yapılan toplantı sonrasında 16 Ağustos'ta açıklayacağını duyurdu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında, Bakanlığın Reşat Moralı Salonu’nda bugün yapılan ilk toplantıyla başlayan 5’inci Dönem Toplu Sözleşme sürecinin takvimi netleşti.

KOMİSYON ÇALIŞMALARINA KURBAN BAYRAMI ARASI VERİLECEK

Hükümetin belirlediği takvime göre Cuma günü başlayacak komisyon çalışmaları 3 ve 4 Ağustos’ta devam edecek. Kurban Bayramı dolayısıyla verilecek aranın ardından taraflar ikinci toplantı için 9 Ağustos’ta bir araya gelecek.

Taraflar, 3 milyon 200 bin memur ile 2 milyona yakın memur emeklisinin 2020 ve 2021 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını belirlemek için üçüncü toplantıyı 15 Ağustos’ta, dördüncü toplantıyı ise 16 Ağustos’ta yapacak. Hükümet, zam teklifini, 16 Ağustos’taki bu toplantıda Kamu Görevlileri Heyeti’ne sunacak.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 2020 yılı için yüzde 10+10, 2021 için de yüzde 8+8 zam talep etmiş,  alım gücünün yükselmesi amacıyla da her yıl ayrıca yüzde 3 oranında refah payı artışı istemişti.

Öne Çıkanlar