Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması: Maksimum faydayı gözeteceğiz

Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması: Maksimum faydayı gözeteceğiz
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ocak ayından itibaren geçerli olacak yeni asgari ücrete ilişkin, "Sosyal diyaloğu ve taraflar arasındaki maksimum faydayı gözeteceğiz" dedi.

Artı Gerçek - Asgari ücret görüşmeleri, aralık ayının ilk haftasındaki toplantıyla başlayacak. İşveren tarafı, asgari ücretin gerçekleşen değil, daha düşük tutulan hedeflenen enflasyona göre belirlenmesi yönünde açıklamalar yaparken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da "Sosyal diyaloğu ve taraflar arasındaki maksimum faydayı gözeterek, verimli bir görüşme gerçekleştireceğimize inanıyorum" dedi.

Asgari ücret halen net 11 bin 402 lira.

EMEKLİYE İKRAMİYE

Bakan Işıkhan, çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye düzenlemesinin takvimi ile ilgili, "Bildiğiniz gibi Meclis’te kabul edilir edilmez çalışmalara başlayacağız. Şu an tarih yok. Emeklilerimize en kısa sürede inşallah ulaştıracağız. Daha önce kapsam dışı kalan yaklaşık 4 milyon 689 bin emeklimiz vardı. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bütün emeklilerimiz 5 bin lira ikramiyeyi almış olacak" dedi. (DHA)

Öne Çıkanlar