İTO Başkanı asgari ücret zammının yüzde 33'te tutulmasını istedi

İTO Başkanı asgari ücret zammının yüzde 33'te tutulmasını istedi
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, ocak ayında belirlenecek olan asgari ücretin oluşan değil, hedeflenen enflasyona göre belirlenmesini istedi. Bu çağrı, asgari ücretin yüzde 33 artırılması anlamına geliyor.

Artı Gerçek - 2024 yılı için asgari ücret zammı ocak ayında belli olacak. Son altı aylık resmi enflasyon farkının yüzde 38-40 aralığında olması, 'refah' payıyla birlikte yüzde en az 50 zam yapılması bekleniyor. AKP'ye yakınlığıyla bilinen İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç ise asgari ücret zammının çok daha düşük tutulması için kulis faaliyetlerine başladı.

Hizmet İhracatçıları Birliği’nin düzenlediği 'Hizmet İhracat Şampiyonları' ödül töreninde konuşan Avdagiç, "Önümüzdeki dönemde işten çıkarma veya işe alımlarda durağanlık sürecine girileceğini düşünmüyorum. Asgari ücret bu konuda mevcut politikalar ve hedeflenen enflasyon olarak dikkate alınarak kurulan dengeleri bozmayacak şekilde belirlenmeli. Bu alanda tabii ki çalışanlarında beklentilerini bozmayacak ama piyasanın da dengesini bozmayacak şekilde karar alınmalı" dedi.

OVP'DEKİ HEDEF ENFLASYON

Orta Vadeli Program'a (OVP) göre, asgari ücretin 2023 sonunda yüzde 65, 2024 sonunda yüzde 33, 2025 sonra yüzde 15,2 ve 2026 sonunda yüzde 8,5 olması bekleniyor. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar