Kasım ayı zam yağmuruyla başladı: Doğalgaz ve LPG'nin ardından alkole de zam

Kasım ayı zam yağmuruyla başladı: Doğalgaz ve LPG'nin ardından alkole de zam
Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, alkole bugün itibarıyla zam geldiğini açıkladı. Sabah saatlerinde otogaz ve doğalgaz için de zam haberleri gündeme gelmişti.

ARTI GERÇEK - Türkiye kasım ayına zam yağmuruyla başladı. Sabah erken saatlerde doğalgaz fiyatlarının zamlandığı açıklandı. Bugünden itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre; sanayi abonelerine yüzde 48, elektrik amaçlı tarifeye ise yüzde 46 zam yapıldı.

Doğalgaz zammının ardından ekim ayında toplamda 93 kuruş zamlanan otogazda yaklaşık 48 kuruşluk zam bekleniyor. Ekimde 93 kuruş zamlanan LPG'ye yaklaşık 48 kuruşluk zam daha gelmesi bekleniyor. Kesin rakamın gün içinde netleşmesi bekleniyor. Zam pompa fiyatına bu gece ya da yarın gece yansıyacak.

Günün bir diğer zam haberi de alkollü içkilere yönelik olarak geldi. Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medya hesabından alkole zam geldiğini açıkladı.

"Alkol zammı hayırlı olsun" diyen Aybaş, bira markalarına gelen zamlara dair bir liste paylaştı. Aybaş, "İthal ürünlerde zam geçişi diğer firmaların ithal ürünlerinede önümüzdeki günlerde zam geçişi bekleniyor. Umarım gelmez" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar