Keskinoğlu A.Ş konkordato istedi
Tavukçuluk devi Keskinoğlu A.Ş, piyasalarda yaşanan likidite sıkışıklığı, hammadde maliyetlerinin beklenenin çok üzerinde artması nedeniyle konkordato başvurusu yaptı.

470 milyon dolara Banvit'i satın alan Brezilyalı BRF'nin teklifine sıcak bakmayan tavukçuluk devi Keskinoğlu, nakit sıkışıklığı nedeniyle konkordato başvurusu yaptı.
Şirketten yapılan açıklamada son 7 aydır piyasalarda yaşanan likidite sıkışıklığı, hammadde maliyetlerinin beklenenin çok üzerinde artması nedeniyle böyle bir yol belirlendiği belirtildi.
Piliç eti, ticari yumurta, organik gübre, viol, yem, zeytinyağı ve sabun üretiminin yanı sıra, damızlık civciv ve yarka yetiştiriciliği, etlik ve yumurta yönlü civciv üretimi, lojistik ve son olarak 'Tavvuk restaurantları' ile faaliyet gösteren Keskinoğlu A.Ş'nin Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada konkordato nilan etme nedenini şöyle açıkladı:
'TİCARİ HAYATIMIZIN DEVAMLILIĞI İÇİN BU KARARI ALDIK'
"Keskinoğlu AŞ olarak, 55 yıldır gururla yumurta ve piliç eti sektöründe tüm Türkiye genelinde hizmet veriyoruz. Şirketimiz bugüne kadar Türkiye’yi 75 ülkede temsil ettik. 2017’yi 1,1 milyar TL ciro ile kapatan ve İstanbul Sanayi Odası’nın raporunda 136’ıncı sırada olan şirketimiz, ticari faaliyetlerini aralıksız devam ettirebilmek için, geçici süreliğine konkordato başvurusunda bulunmuş ve bugüne kadar benimsediği şeffaflık ilkesi gereği bu durumu kamuoyuyla paylaşma kararı almıştır.
Son 7 aydır piyasalarda yaşanan likidite sıkışıklığı, hammadde maliyetlerinin beklenenin çok üzerinde artması, döviz kurlarındaki ani dalgalanmalar ve fiyatların geçen yılın altında seyretmesi nedeniyle, 'borçların, vadesi geldiği halde veya vadesinde ödeyememe tehlikesi altında bulunma’ durumu gerçekleştiğinden, özellikle alacaklıların vadelerinde alacağına kavuşması ve ticari hayatımıza devam edebilmemiz amacıyla, yönetim kurulumuzun 4 Haziran 2018 tarihli toplantısında oy birliği ile nakit sıkışıklığı bildiriminde bulunmaya ve aynı zamanda mali durumun iyileştirilebilmesi ve en önemlisi varlığımızı ve devamlılığımızı sürdürmek adına konkordato talebinde bulunulmasına karar vermiştir."
KONKORDATO TALEBİ MAHKEMECE KABUL EDİLDİ
Şirketin yönetiminden yapılan açıklamada taleplerinin Pazartesi günü mahkemece kabul edildiğini ve 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verildiğini duyurdu.
Yönetim kurulu ayrıca şirketler grubunun faaliyetlerinin sürdürebilmesi için uluslararası işbirlikler de dahil olmak üzere, şirketi geliştirecek tüm fırsat ve imkanları değerlendireceklerini açıklafı.
Bu açıklama akıllara geçtiğimiz yıl 470 milyon dolara Banvit'i satın alan Brezilyalı gıda devi BRF'nin Keskinoğlu'na yaptığı teklifi getirdi.
Keskinoğlu'nun konkordato talebi mahkemece kabul edildi.
KESKİNOĞLU, 75 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORDU
Keskinoğlu Şirketler Grubu; piliç eti, ticari yumurta, organik gübre, viol, yem, zeytinyağı ve sabun üretiminin yanı sıra, damızlık civciv ve yarka yetiştiriciliği, etlik ve yumurta yönlü civciv üretimi, lojistik ve son olarak 'Tavvuk restaurantları' ile faaliyet gösteriyor. Merkezi Aksihar'da olan şirketin çalışan sayısı 3 bin 600. Şirket 75 ülkeye ihracat yapıyor. 1.2 milyar TL ciroya sahip şirketin, hedef ihracat pazarında Afrika bulunuyor. Şirketin tesislerinde yıllık 170 bin ton piliç eti, 40 bin ton ileri işlenmiş piliç eti ve şarküteri ürünleri, 1 milyar adet yumurta, 450 milyon adet viol (yumurta kabı), 11 milyon adet yumurta yönlü dişi civciv, 4 milyon adet yarka, 80 milyon adet broiler (etlik civciv) ve 50 bin ton organik gübre üretimi ile 15 bin ton zeytinyağı üretimi yapılıyor. Şirketin iki adet yem fabrikası var. Toplam yem üretim kapasitesi 1 milyon 250 bin ton. Şirket, İSO 500 raporunda 81. sırada yer alıyor.
(EKONOMİ SERVİSİ)