Kırmızı Et Konseyi'nde istifa: Üreticiden ucuza alıp, pahalı satılmasına göz yumuluyor

Kırmızı Et Konseyi'nde istifa: Üreticiden ucuza alıp, pahalı satılmasına göz yumuluyor
Kırmızı etin alış fiyatından üç kat pahalıya satıldığını ve Ulusal Kırmızı Et Konseyi tarafından göz yumulduğunu savunan Nihat Çelik, istifa etti. Çelik, konseyde denetim kurulu üyesi vasfıyla bulunuyordu.

Ulusal Kırmızı Et Konseyi'nin (UKON) Denetim Kurulu Üyesi Nihat Çelik, konseyin ‘belli adreslerin' güdümünde hareket ettiğini, bu yüzden hem üreticinin hem de tüketicinin mağdur olduğunu savunarak UKON'daki görevinden istifa etti. Çelik, açıklamasında, kırmızı eti üreticiden çok ucuza toptan satın alan büyük şirketlerin aynı eti tüketiciye 3 kat fiyatla sattığını, konseyin ise bu sisteme göz yumduğunu öne sürdü.

Tekirdağ Yeni Haber'in katarımına göre, aynı zamanda Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Başkanı olan Nihat Çelik, UKON denetim kurulu üyeliğine seçildiği 2018 yılından bu yana konsey tarafından sadece bir defa denetleme kurulu toplantısına davet edildiğini söyledi. Çelik, yetiştiricilerin zararına sattığı karkas etin tüketicinin sofrasına gidene kadar en az 3 kat arttığını, bu yüzden hem üretici hem de tüketicinin ciddi mağduriyet yaşadığını, buna karşılık konseyin kılını bile kıpırdatmadığını söyledi. Çelik, konseyin üretici ve tüketiciden çok kendi ego ve menfaatlerini gözeten bir yapıda olduğunu da belirtti.

Konseyin sanayicilerin ve ‘belli adreslerin' güdümünde hareket ettiğini ifade eden Çelik, “Sadece birileri için etiket haline gelen Konsey, kendilerinin çalıp kendilerinin oynadığı bir düzende bugüne kadar sektörümüz hayrına herhangi bir hizmetleri olmamıştır” dedi. (Kaynak)

Öne Çıkanlar