Kontak kapatma eyleminin ardından araçları bağlandı

İBB'den aldıkları ücretlerin maliyetlerini karşılamadığı için kontak kapatan Erguvan Otobüs İşletmecileri, araçlarının muayene kılıfı altında bağlandığını söyledi.

Kontak kapatma eyleminin ardından araçları bağlandı

HABER MERKEZİ - İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) aldıkları ücretlerin maliyetlerini karşılamadığını belirterek kontak kapatan halk otobüsü (Erguvan Otobüs İşletmecileri) sahipleri araçlarınının belediye tarafından bağlandığın söyledi.

Açıklama yapan Toplu Taşıma İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Kemal Çetin, "Bugün çalışan araçlarımızı tekrar muayene adı altında çağırarak bağladılar. Şu an çalışmayan 300'e yakın araç var" dedi.

EMEKLİ ŞOFÖRLER SEFERE ÇIKARILDI

Çetin, otobüslerinin muayeneye çağrılmasının ardından İstanbul'da oluşabilecek yoğunluğu gidermek için İETT'den emekli şoförlerin seferlere çıkartıldığını da kaydetti.

Kemal Çetin, Bakırköy'de bulunan İstanbul Ulaşım A.Ş Genel Merkezi'nin bulunduğu bina önünde konuyla ilgili Genel Sekreter Metin İşsever ve çok sayıda sendika üyesi işverenle basın açıklaması yaptı.

Belediye Başkanlığı ve ilgili mercilerin bugün ve yarın konuyla ilgili yardımcı olmak için çalışma yapacaklarını dile getiren Kemal Çetin, "İETT bizim araçlarımızı fazladan denetime aldı. Çalışan araçlarımızı tekrar muayene adı altında çağırarak bağladılar. Şu an çalışmayan 300'e yakın araç var. Toplantı yaptık inşallah sorun çözülür" diye konuştu.

‘MALİYETLERİMİZ MAHKEME KARARI İLE SABİT’

Çetin, otobüslerin maliyetlerine de değinerek bu maliyetlerin mahkeme kararınca sabit olduğunu vurguladı: "51 bin Türk lirası, 50 bin 570 Türk lirası zam da geldi onunla 52 bin 55 bin civarında. Cuma günü gelen hakediş ise 28 bin 30 bin Türk lirası. Bu da belgelerle sabit. Dediğim gibi İETT şu an denetim adı altında bizim araçlarımıza iş vermiyor. Çözüme ulaşırsa işlerimize devam edeceğiz. Şoförlerimiz şu an boşta. 2 bin 500 şoför var, bunların aileleri var. Günde 1 milyon İstanbullluya hizmet veriyoruz. İETT emekli şoförlere de iş verdi, bu da yasal değil. Toplu taşımada emekli şoförleri çalıştırmak bence doğru değil. Madem İETT'nin böyle bir parası vardı bizlere verseydi. şoförlerimizin maaşlarını ödemiş olurduk. Yeni muayeneden çıkmış aracı tekrar muayeneye çağırmış ve bugün iş vermiyor. Takdir kamuoyunun."

‘TEK YAPACAĞIMIZ ŞEY ARAÇLARI DURDURMAK’

Kemal Çetin, "Çözüme ulaşmadığı taktirde bizimde tek yapacağımız şey var; araçlarımızı çekip, araçlarımızı durduracağız. Yapacak da başka bir şey yok. Siz 28-30 bin lira alıp da 50-55 bin TL olan bir gideri bir iş adamı olarak yürütebilmek mümkün değil. Çoğu arkadaşımız şoför maaşlarını ödeyemedi" dedi. (DHA)

İETT otobüs