Kripto piyasada FTX depremi: Bitcoin serbest düşüşte

Kripto piyasada FTX depremi: Bitcoin serbest düşüşte
Kripto para birimi işlem platformu FTX Group'un ABD'de iflas işlemlerini başlatmasının ardından piyasada sarsıntı sürüyor. Bir dönem 65 binle zirveyi gören Bitcoin 16 bin doların altına kadar geriledi.

Artı Gerçek - İstanbul serbest piyasada döviz fiyatları haftaya yükselişle başladı. Cuma günü haftayı 18,54 liradan kapatan dolar güne 18,60 liradan başladı. Doları yeniden geride bırakan euro 19,20 liradan işlem görüyor. Euro cuma günü piyasa kapanışını 19,12 liradan yapmıştı. Bin liranın üzerine tutunan gram altın ise 1050 liradan satılıyor.

Kripto para piyasasındaki FTX'in yarattığı depremin etkileri de sürüyor. En büyük hacimli kripto para birimi Bitcoin bu sabah 15 bin 892 dolardan işlem gördü. Zirve rakamı 65 bin doları olan Bitcoin, bir süredir 20 bin dolar bandına tutunmaya çalışıyordu. Ethereum da 1170 dolar seviyelerine çekildi.

CEO SORGUDA

Kripto para birimi işlem platformu FTX Group cuma günü ABD’de iflas işlemlerini başlattığını ve CEO Sam Bankman-Fried’in görevinden istifa ettiğini duyurmuştu. Son olarak Bankman-Fried'in Bahamalar'da sorgulandığı ortaya çıktı. ABD sermaye piyasası kurulu SEC de, müşterilerin varlıklarının kötüye kullanılıp kullanılmadığını tespit etmek amacıyla CEO hakkında soruşturma başlatmıştı.

Geçen hafta FTX’in likidite problemleri yaşadığı ve iflasın eşiğinde olduğunun anlaşılması üzerine kripto para birimlerinde geniş bir satış dalgası yaşanmıştı. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar