Malatya'da emeklilerden yüzde 25 zam protestosu: Böyle haksızlık görülmedi

Malatya'da emeklilerden yüzde 25 zam protestosu: Böyle haksızlık görülmedi
Emekliler en düşük zammın kendi maaşlarına yapıldığını belirterek, oluşan adaletsizliğin düzeltilmesi çağrısında bulundu. Malatya'da yüzde 25 zammı protesto eden emekliler, "Bu maaşlarla tek sosyal faaliyetimiz banklarda oturup, parklarda gezmek" dedi.

MALATYA - Malatya'da emekliler, yüzde 25'lik zammı ve en düşük maaşın 7 bin 500 lirada bırakılmasını protesto etti. Geçinemediklerini vurgulayan emekliler, emekli maaşlarının en düşük memur maaşı olan 22 bin TL'ye yükseltilmesini istedi.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yapan Birleşik Emekliler Sendikası üyeleri, "Emekliye müjde verme, hakkımızı ver yeter", "Emeklilik devlete yük değil, bedeli peşin ödenmiş bir haktır", "Eskiden emekli maaşıyla ev, araba hesapları yapılırdı şimdi peynir, zeytin hesabı yapılıyor" yazılı dövizler taşıdı.

GÖKTAŞ: MAAŞLAR ARASINDA BU KADAR FARK OLUR MU?

Birleşik Emekliler Sendikası Malatya Şubesi Başkanı Haydar Göktaş, emekli maaşlarına yüzde 25 zam yapılmasını eleştirerek, şu açıklamada bulundu: "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle bir haksızlık olmamıştır. Memura yüzde 17,5 artı seyyanen 8 bin 77 TL zam. En düşük maaş 22 bin TL. İşçiye yüzde 45, asgari ücrete yüzde 34 zam. Ama emekliye yüzde 25, insaf diyoruz. Maaşlar arasında bu kadar fark olur mu? Emekliye yüzde 25 yeterli ve enflasyon yıllık yüzde 38 ise memura neden yüzde 86 zam yaptınız? Yok, memura yüzde 86 gerekiyorsa emeklilere neden yüzde 25 ? Burada bir haksızlık, adaletsizlik ve kul hakkı var."

'TEK SOSYAL FAALİYETİMİZ BANKLARDA OTURUP PARKLARDA GEZMEK'

Emeklilerin aldıkları maaşla geçinmekte zorlandığını vurgulayan Göktaş “Emeklilerin maaşı en düşük memur maaşı kadar olmalı. Biz emeklilerin tek sosyal faaliyeti banklarda oturup, parklarda gezmek. Kıraathane ve çay ocaklarına zaten gidemiyoruz. Ailelerimizle, çocuklarımızla, eşimiz dostumuzla lokantaya gidemiyoruz, et alamıyoruz, beslenemiyoruz” dedi.

Öne Çıkanlar