MASAK Başkanı 'atanarak' görevden alındı

MASAK Başkanı 'atanarak' görevden alındı
Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK) Başkanı Hayrettin Kurt, KGK 2. Başkanlığına atanarak görevden alındı. Kurt'un MASAK başkanlığından alındığına ilişkin bir kararname yayımlanmadı.

Artı Gerçek - Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanı Hayrettin Kurt, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu (KGK) 2. Başkanlığına atanarak görevden alındı. Mali suçları araştırmanın yanı sıra kara para ve terörün finansmanıyla mücadele amacıyla kurulan MASAK, AKP döneminde yedinci kez başkan değiştirmiş oldu.

'GÖREVDEN ALINDI' KARARNAMESİ DEĞİL 'ATANDI' KARARNAMESİ

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, 2.5 yıldır bu görevi yürüten Kurt'un MASAK başkanlığından alındığına ilişkin herhangi bir kararname yayımlanmadı. Resmi Gazete'de sadece, Kurt'un yeni görevinde atandığı bilgisine yer verildi.

Aynı yöntem 2016 yılında da yine MASAK Başkanı olan İbrahim Hakkı Polat'ın KGK'ya üye atanması yoluyla kullanılmış, Polat da MASAK'taki koltuğundan olmuştu.

YEDİNCİ BAŞKANI BEKLİYOR

İlk olarak Ecevit Hükümetinden kalan Nejat Coşkun'un 1 Aralık 2002 görevden alınarak yerine Genç Osman Yaraşlı getirilmek istendi. Ancak bu ilk atama operasyonu dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den döndü. Formül olarak Coşkun 2003 Mayıs ayında Lahey'e mali müşavir olarak gönderildi, Yaraşlı da vekaleten MASAK başkanlığına getirildi. Daha sonra MASAK'ta Adnan Ertürk, Mürsel Ali Kaplan, İbrahim Hakkı Polat, Osman Dereli ve en son Hayrettin Kurt görev yaptı. Yeni başkanın bu hafta başında atanacağı ifade ediliyor. (Kaynak)

Öne Çıkanlar