Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan'dan 'finansal saldırı' ile suçlanan JP Morgan ile yatırım toplantısı

Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan'dan 'finansal saldırı' ile suçlanan JP Morgan ile yatırım toplantısı
Yeni ekonomi yönetimi, AKP'nin geçmişte Türkiye'ye 'finansal saldırı' düzenlemekle suçladığı Amerikan yatırım bankası JP Morgan ile toplantı yapıyor. Toplantının ayrıntılarını yazan Reuters, yabancı yatırımcının faiz politikasını merak ettiğini belirtti.

Artı Gerçek - 14 ve 28 Mayıs seçimleri sonrasında 'yenilenen' ekonomi yönetimi, geçmişte bizzat eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından "Türkiye'ye finansal saldırı düzenlemekle" itham edilen ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan ile biraraya gelerek yatırım arayacak. Toplantıya, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın yanı sıra üst düzey isimler katılacak.

SEKİZ SAATLİK PROGRAM

Reuters ajansının edindiği bilgilere göre, sekiz saatliğine planlanan toplantıda Erkan para politikalarını ve ekonomik görünümü, Şimşek maliye politikalarını anlatacak. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, "Dirençli yatırım ortağınız" başlığı ile Türkiye hakkında bir sunum yapacak. Reuters'ın haberine göre toplantıda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar da konuşma yapacak.

KİMLERLE GÖRÜŞME YAPILIYOR?

Toplantıya JP Morgan'ın organizasyonunda yaklaşık 50 yatırımcının katılacağı, Şimşek'in BlackRock, JP Morgan, Singapur Varlık Fonu ve Franklin Templeton yatırım şirketlerinin temsilcileriyle birebir görüşeceği belirtildi.

REUTERS: FAİZ KONUSUNDA SORU İŞARETLERİ VAR

Toplantıyı haberleştiren Reuters ajansı, "Türkiye'nin yeni görünümlü ekonomi ekibi cuma günü ilk kez uluslararası yatırımcılarla biraraya gelirken, gündemin ilk sıralarında sıçrama halindeki enflasyonu savuşturmak için faiz oranlarının ne kadar yükseltileceğine dair sorular var" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

Öne Çıkanlar