Nobel ödüllü Daron Acemoğlu'na tebrik yağdı: 'Adil bir ekonomiyle ilgili tespitleri çok kıymetli'

Nobel ödüllü Daron Acemoğlu'na tebrik yağdı: 'Adil bir ekonomiyle ilgili tespitleri çok kıymetli'
Prof. Dr. Daron Acemoğlu'nun 'kurumların nasıl oluştuğu ve refahı nasıl etkilediği' konusundaki çalışmaları nedeniyle Nobel Ekonomi Ödülü'ne layık görülmesi sonrası, siyaset, bilim ve ekonomi dünyasından tebrik mesajları yağdı.

Artı Gerçek - Nobel Komitesi, 2024 yılı Ekonomi Ödülü'nün Daron Acemoğlu, Simon Johnson ve James A. Robinson'a verilmesine karar verdi. Böylelikle, 2006'da Yazar Orhan Pamuk'un Nobel Edebiyat ve 2015'de Prof. Dr. Aziz Sancar'ın Nobel Kimya Ödülü'nü almasının ardından Nobel'e uzanan üçüncü isim oldu.

Daron Acemoğlu'nun bu büyük başarısı sonrası Türkiye'den siyaset, bilim ve ekonomi dünyasından tebrik mesajları yağdı. Bu mesajların bir bölümü şöyle:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Kurumların oluşumu ve refaha etkisine yönelik çalışmalarıyla 2024 yılı Nobel Ekonomi Ödülü’nü kazanan değerli ekonomist Sayın Daron Acemoğlu’nu yürekten tebrik ediyoruz.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: ABD'deki vizyon programımız kapsamında, dünyaca ünlü ekonomist Daron Acemoğlu ile bir araya geldik. Türkiye'nin geleceğini, ekonomiyi iyileştirecek çözüm yollarını enine boyuna konuştuk. Cumhuriyet'in İkinci Yüzyılı vizyonumuz için, dünyadaki en parlak zihinlerden ilham alıyoruz.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: 2024 Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazanan Daron Acemoğlu’nu tebrik ediyorum. Ülkemiz adına gurur verici bir başarı. Acemoğlu'nun sürdürülebilir, adil bir ekonomi ve teknolojik gelişmelerle ilgili tespit ve çalışmaları çok kıymetli.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Profesör Daron Acemoğlu'nun, 2024 Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazanmasından büyük bir gurur duyuyoruz. Akademik çalışmalarıyla dünyaya yön veren, Türkiye'yi uluslararası arenada başarıyla temsil eden Sayın Acemoğlu’nu yürekten tebrik ediyorum. Başarılarınız daim olsun.

Doç. Dr. Kaan Yılıncıoğlu: Daron Acemoğlu Nobel Ekonomi Ödülünü aldı! Gurur duyduk, bir de böyleleri var ülkemizin göğsünü kabartan.

Prof. Dr. Hakan Kara: Daron Acemoğlu Hoca Ekonomi Nobel’ini almış, ne kadar gurur duysak azdır.

İktisatçı Mahfi Eğilmez: Bu yılın Nobel Ekonomi ödülünü Daron Acemoğlu aldı. Candan kutluyorum.

Prof. Dr. Veysel Ulusoy: Bir yanda kurumsal yapının önemi üzerine Nobel alan gururumuz Daron Acemoğlu, diğer yanda savunma sanayi için para dilenen kurumun başındaki arkadaş. Hayata bak!
(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar