Ömer Koç: Çok elzem olmayan harcamalarınızı erteleyin

Ömer Koç: Çok elzem olmayan harcamalarınızı erteleyin
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, ekonomik belirsizliklerin yakın zamanda sona ermeyeceğinin görüldüğünü söyledi. Koç "Masraflarınıza dikkat etmenizi, çok elzem olmayan harcamalarınızı ertelemenizi bilhassa rica ederim" dedi.

Artı Gerçek - Koç Topluluğu’nun geleneksel 'Anadolu Buluşmaları’nın 30’uncusu yurt içindeki ve yurt dışındaki 10 bini aşkın bayi ve yetkili servisin katılımıyla dijital ortamda yapıldı. Etkinliğe, Koç Holding Üst yöneticisi (CEO) Levent Çakıroğlu ve Koç Holding Grup Başkanları katıldı.

Toplantıda bayilere seslenen Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç "Nakit akışlarınızı yakından takip edin" çağrısında bulundu. Tüm işlerinde son derece hesaplı ve basiretle davranmaları gereken bir dönemde bulunduklarını vurgulayan Koç, şu değerlendirmede bulundu:

"Masraflarınıza dikkat etmenizi, çok elzem olmayan harcamalarınızı ertelemenizi ve nakit akışlarınızı yakından takip etmenizi bilhassa rica ederim. İçeride ve dışarıda ekonomi üzerindeki olumsuz etkileri artık açıkça hissedilen belirsizlikler süreci maalesef yakın zamanda sona ermeyecek. Koç Topluluğu olarak, tüm bu belirsizlikler içerisinde risklerimizi basiretle yönetirken, sağlam ve iddialı bir gelecek vizyonuyla uzun dönemli hedeflerimize de odaklanıyoruz."

'GELİRLERİMİZ, MİLLİ GELİRİN YÜZDE 8'İNE EŞDEĞER'

Koç Holding'in ekonomik büyüklüğü hakkında da bilgi veren Ömer Koç "Sadece son 5 yılda 9,4 milyar dolar yatırım harcaması gerçekleştirdik. Kombine gelirlerimiz, Türkiye milli gelirinin yüzde 8'ine eşdeğer. Şirketlerimiz, ülkemiz ihracatının yüzde 7'sini gerçekleştiriyor. Ciro büyüklüğüne göre en büyük 10 şirketin 4’ü, en çok ihracat yapan ilk 10 şirketin 3’ü ise Koç Topluluğu’ndan" dedi. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar