Ortak yayında vaat edilen paralar sosyal medyada gündem oldu: Bağışlar vergiden düşülmesin

Ortak yayında vaat edilen paralar sosyal medyada gündem oldu: Bağışlar vergiden düşülmesin
TV'lerden ortak yayınla yapılan bağış kampanyasında çok sayıda iş insanı milyon liralar bağışladığını açıkladı. Sosyal medyada, şirketlerin bağışları vergiden düşmek için kullanmaması yönünde yorumlar trend oldu.

Artı Gerçek - Maraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin yarattığı yıkımın ardından TV kanallarında ortak yayınla büyük bir bağış kampanyası organize edildi. Aralarında kamu kurumlarının da bulunduğu çok sayıda kurum, şirket ve kişiler canlı yayına katılarak bağışta bulundu. Kampanyada toplanan yardımların AFAD ve Kızılay'a aktarılacağı belirtildi.

Canlı yayına bağlanarak bağış yapan şirket ve holdingler sosyal medyanın gündeminde. Çok sayıda kullanıcı, iş insanlarının yaptığı bağışların vergi olarak gösterilecek olmasına karşı yorumda bulundu. Yapılan bağışların vergiden kaçmak için olduğu yönünde yorumlar yapılırken, "Yapılan bağışlar vergiden düşülmesin!" çağrısı trend oldu.

Sosyal medya kullanıcılarının öne çıkantepkileri şöyle:

GİB'DEN YENİ AÇIKLAMA

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), AFAD Başkanlığı koordinasyonunda yapılan bağış ve yardımların vergiden düşüleceğini açıklamıştı.

Tepkilerin ardından GİB yeni bir açıklama yayımladı. Açıklamada, ''Bazı sosyal medya hesaplarında, ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle gündemde olan bağış ve yardımların vergiden indirileceği yönünde paylaşımlar yapıldığı görülmektedir.

Ancak, vergi mevzuatı uyarınca yapılan bağış ve yardımlar "vergi matrahının" tespitinde indirim olarak dikkate alınabilmektedir. Bu indirim kanun hükmü olup tüm mükelleflerimizin yararlanabileceği bir düzenlemedir'' İfadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar