Ozan Bingöl açıkladı: İktidar yurttaştan hangi ekonomik fedakarlığı isteyecek?

Ozan Bingöl açıkladı: İktidar yurttaştan hangi ekonomik fedakarlığı isteyecek?
Vergi uzmanı Ozan Bingöl, 'Akaryakıtta ÖTV'siz dönem sona erdi. Anlaşılan o ki, devletin vergi feragati bitti vatandaşın vergi fedakarlığı” başlıyor…' ifadelerini kullandı.

ARTI GERÇEK - Akaryakıt fiyatlarında yeni bir döneme giriliyor. Bugünden itibaren ürünlerin fiyatlarında yaşanan düşüş pompa yerine ÖTV'ye yansıyacak. Bugün LPG'de 1,10 TL yarın da benzin ve motorinde 2 TL indirim bekleniyordu. Böylece indirim pompaya yansımayacak.

Resmi Gazete'deki Cumhurbaşkanı kararına, göre akaryakıt fiyatlarında kura bağlı olarak gerçekleşmesi beklenen indirim ÖTV tutarına eklenecek. Bu nedenle akaryakıt fiyatlarında ÖTV matrahına ulaşana kadar indirim olmayacak. Yarın benzin ve motorinde 2 TL, bugün LPG'de 1,10 TL indirim bekleniyordu. İndirim için kalan ÖTV marjı benzinde 2,53 TL, motorinde 2,05 TL, LPG'de 1 TL. Bu durumda sadece LPG'de 10 kuruş indirim olacak.

Akaryakıt fiyatlarında kura bağlı olarak gerçekleşmesi beklenen indirime ilişkin vergi uzmanı Ozan Bingöl, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Bingöl, "Akaryakıtta ÖTV’siz dönem sona erdi. Benzinde 2,52 TL, motorinde 2,05 TL, LPG’de 1,77 TL ÖTV oluşuncaya kadar indirimler pompaya yansımayacak, ÖTV’ye dönüşecek. Anlaşılan o ki, devletin "vergi feragati" bitti vatandaşın "vergi fedakarlığı" başlıyor…" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar