Özgür Erdursun: EYT'de kapsam genişleyebilir

Özgür Erdursun: EYT'de kapsam genişleyebilir
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin ocak ayında yürürlüğe girmesi bekleniyor. Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, EYT'nin başlangıç tarihinin 4 ay ileriye alınabileceğini söyledi.

Artı Gerçek - EYT düzenlemesinin aralık ayında meclis gündemine gelmesi bekleniyor. Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşme sonrası 26 Ekim Çarşamba günü yaptığı açıklamada, "Yasa yıl başından önce çıkıyor. Vermiş olduğumuz mücadeleyi inşallah kazandık" demişti.

Öte yandan düzenlemede kritik tarih olarak bilinen 8 Eylül 1999'un bir miktar öne alınması gündeme geldi. Kapsamın, 17 Ağustos depremi nedeniyle 31 Aralık 1999'a çekilmesi yönünde yoğun talep var.

BÜYÜK DEPREMDEN 21 GÜN SONRA YAŞ ŞARTI GETİRİLMİŞTİ

Konuya ilişkin son duyumları paylaşan sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, şu an bu duruma ilişkin sadece bir talep olduğuna dikkat çekti. "8 Eylül 1999 tarihinde 4447 sayılı yasa çıktığında büyük depremden sadece 21 gün geçmişti" diyen Erdursun, "Marmara Bölgesi’nde insanlar deprem sonrası canının derdine düşmüştü. O dönemde işe girişler çok da önemli değildi, hatta ertelendi. İşyerleri yıkıldı. Birçok kişi işe başlayamadı. Fiilen işe başlasa dahi işe başlama tarihleri SGK’ye geç bildirildi. Bu nedenle kapsam genişleyebilir. Bu yönde büyük bir talep var” dedi.

'3600 EK GÖSTERGE ÖRNEĞİ VAR'

3600 ek göstergenin kapsamının genişletilmesinin en iyi örneklerden biri olduğunu belirten Erdursun, “Sadece 4 meslek grubunda 3600 ek gösterge beklentisi vardı. Ancak kapsamın genişletilmesi konusu daha sonra dillendirildi ve bu da karşılık buldu. Bu nedenle 31 Aralık 1999 tarihine kadar kapsam genişleyebilir. Bakanlık yetkilileri de bu durumu takip ediyor. Ben kapsamın genişleyebileceğini düşünenlerdenim” dedi. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar