Özgür Özel'den 'kamuda tasarruf' tepkisi: Örtülü IMF programıdır

Özgür Özel'den 'kamuda tasarruf' tepkisi: Örtülü IMF programıdır
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ekonomik krize karşı açıklanan 'kamuda tasarruf' tedbirlerinin emekçileri etkileyeceğine dikkat çekti: "Şu anda IMF'nin hayaleti, işçinin canına gelmiştir... Birazcık işverenlere, birazcık zenginlere yönelsinler."

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bugün açıkladığı 'kamuda tasarruf' paketi için "Örtülü bir IMF programıdır" eleştirisi getirdi. Özel, kamu emekçilerinin hedef alındığını söyleyerek "Emeği sömürecek modellerinin tamamı için işçilerin yanındayız" dedi.

Soma ziyaretinde konuşan Özel, "Bugüne kadar 7 kez yaptılar, bu 8'inci... Bu 8'incisinin ilanı, daha önceki 7 genelgeye kendilerinin uymadıklarının göstergesidir. Bugünkünün diğerlerinden ayırıcı özelliği, hep eleştirdiğimiz Saray'ın ilk kez genelge kapsamına alınmasıdır" ifadelerini kullandı.

Açıklanan tedbirlerin uygulanıp uygulanmadığının da "tek tek takip edilmesi" gerektiğini belirten Özel, "Üç yıl boyunca yeni personel istihdam edilmeyeceği, sadece emekli kadar personel alınacağı ve kamuda esnek ve uzaktan çalışma modellerinin geliştirileceği ise emekçiler açısında son derece ciddi bir durumdur" diyerek şu çıkışı yaptı: "Bu, örtülü bir IMF programıdır. IMF getirirseniz yeni kamu personeli alma, işçiye zam verme, emekliye zam verme, esnek çalışma modelleri geliştirilecek zaten. Şu anda IMF'nin hayaleti, işçinin canına gelmiştir."

'ELBETTE KONVOY OLMASIN AMA EMEK SÖMÜRÜLMESİN'

Özgür Özel, "Birazcık işverenlere, birazcık zenginlere, birazcık Kur Korumalı Mevduat'la servetine servet katanlara yönelsinler" diyerek şu eleştirileri yöneltti:

"Yoksa öğretmenler atama bekliyor, 20 bin öğretmen emekli olacak ve 20 bin öğretmen alacak... 1 milyon kişi okuttun, dünya kadar işsiz var, kamuya alım yapmayacaksın... Elbette konvoy olmasın, kiralama olmasın, yerli araç kullanılsın, hepsini destekliyoruz. Bizim yayınladığım genelge bunun da ilerisindedir. Ama istihdamsızlık, esnek çalışma, yani emeği sömürecek modellerinin tamamı için işçilerin yanındayız. Bundan sonra yapılacak iş, adil bir vergi sistemidir." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar