Öztrak'tan Nebati'ye: Nöro ekonomiyi bırak, bir haftada yaktığın 2,5 milyar dolara bak

Öztrak'tan Nebati'ye: Nöro ekonomiyi bırak, bir haftada yaktığın 2,5 milyar dolara bak
Öztrak, Nebati'nin yaptığı açıklamalara tepki göstererek, 'Nebati Bakan epistemolojik kopuş, nöro ekonomi derken son bir haftada 2,5 milyar dolar döviz rezervi yakmış' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin dün Ekonomik Dönüşüm Zirvesi ve Yeni Paradigmalar Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, "Neo klasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heteredoks yaklaşım günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöro ekonomi ile daha fazla önem kazanmaktadır" sözleri sosyal medyada büyük ses getirdi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak da, Nebati’nin sözlerinin yer aldığı videoyu sosyal medya hesabından paylaşarak şu sözlerle tepki gösterdi:

  • Milleti perişan ettikleri yetmedi. Üstüne milletle eğlenmeye kalkıyorlar!
  • Cümledeki ‘davranışsal ekonomi' hükümetin davranış bozukluğunun, ‘nöro ekonomi' nörolojik sıkıntılarının, epistemolojik kopuş' da milletten kopuşun dışa vurumu olsa gerek.
  • Nebati Bakan ‘epistemolojik kopuş', ‘nöro ekonomi' derken son bir haftada 2,5 milyar dolar döviz rezervi yakmış. 20 Mayıs’tan bu yana, tek bir haftada yakılan en yüksek döviz rezervi. Swap hariç net rezervler -55,4 milyar dolar ile 21 Ocak haftasından bu yana en düşük seviyesinde."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar