Piyasada 100 milyar dolarlık kayıp: Ukrayna krizi kriptoyu da vurdu

Piyasada 100 milyar dolarlık kayıp: Ukrayna krizi kriptoyu da vurdu
Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ukrayna'daki ayrılıkçı bölgeleri tanıdığını açıklamasıyla kripto para piyasasında sert düşüşler görüldü, piyasası bugün 1.61 trilyon dolara kadar düştü.

Ocak ayının ortalarından bu yana toparlanmaya çalışan lider kripto para birimi Bitcoin, Rusya ile Ukrayna arasındaki krizin ardından düşüşe geçti. Rusya'nın sınırdaki asgari varlığını artırması işgal girişimi ihtimalini kuvvetlendirirken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Rusya yanlısı ayrılıkçılar için aldığı karar küresel piyasaları karıştırdı.

Bu gelişmelerin ardından kripto paraların toplam sermaye değerinden 100 milyar dolarlık düşüş görüldü.

Bir süredir toparlanmaya çalışan kripto para piyasası, Ukrayna kriziyle tekrar düşüşe geçti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Rusya yanlısı ayrılıkçıların Donetsk ve Lugansk yönetimlerinin tanınacağını açıklamasının ardından küresel piyasalarda hisse senetleri başta olmak üzere kriptolarda büyük düşüş yaşandı.

Geçtiğimiz günlerde toplam sermaye değeri 1.71 trilyon dolar olan kripto para piyasası, bugün 1.61 trilyon dolara kadar düştü. Savaş gerilimi kripto para piyasasının 100 milyar dolar kaybına neden oldu.

KRİPTO PARA PİYASALARINDA RUSYA ETKİSİ

Geçtiğimiz hafta 44 bin dolar seviyelerinde fiyatlanan Bitcoin, Ukrayna haber akışının ardından yönünü aşağıya çevirmişti.

Putin’in Ukrayna’daki ayrılıkçıların yönetimini tanıması, kripto para yatırımcılarının satış yapmasına neden oldu. Yüzde 3’ün üzerinde değer kaybeden Bitcoin’de düşüş bugün de devam ediyor.

Şubat ayı başından beri en düşük seviyesine inen Bitcoin, 36 bin 350 dolara geriledi. Şubat ayını genel olarak primli seyreden Bitcoin son 1 hafta içerisinde kazançlarının tamamını sildi.

Ethereum ise bugün yüzde 2’den fazla değer kaybetti. 2 bin 500 dolara kadar geriledikten Ethereum bu seviyelerden fiyatlanıyor.

Öne Çıkanlar