Riyad'dan iddialara teyit geldi: Suudi Arabistan birkaç gün içinde TCMB'ye 5 milyar dolar yatıracak ​​​​​​​

Riyad'dan iddialara teyit geldi: Suudi Arabistan birkaç gün içinde TCMB'ye 5 milyar dolar yatıracak  ​​​​​​​
Hükümetin ekonomik krizin derinleştiği bir dönemde Kaşıkçı davasını fiilen düşürmesinin ardından Suudi Arabistan'la başlayan normalleşmede kritik bir gelişme yaşandı. Suudi Arabistan Maliye Bakanı, ülkesinin TCMB'ye 5 milyar dolar yatıracağını teyit etti.

Artı Gerçek - Suudi muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesine ilişkin davanın fiilen düşürülmesi ve Ankara-Riyad hattındaki ilişkilerin yumuşaması sonrasında Suudi Arabistan'ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na (TCMB) 5 milyar dolar yatıracağı iddiasına teyit geldi. Suudi Arabistan Maliye Bakanı Muhammed El Jadaan, ülkesinin TCMB'ye "birkaç gün içinde" 5 milyar dolar yatıracağını söyledi.

Gazetecilere açıklama yapan Suudi bakan, "Yakında gerçekleşecek. Karar Türkiye ile aramızda alındı" dedi. Şu an sadece anlaşmanın geriye kalan ayrıntıları üzerinde görüşmeler yürütüldüğünü söyleyen El Jadaan, "Türkiye ile ilişkilerimizde büyük gelişme var ve Türkiyeile başka ülkelerde yatırım olanaklarına sahip olmayı arzu ediyoruz" diye konuştu.

Suudi Arabistan Maliye Bakanlığı sözcüsü, 22 Kasım'da Reuters ajansına yaptığı açıklamada iki ülkenin söz konusu para aktarımı için yapılan görüşmelerde nihai aşamaya geldiklerini söylemişti. (DIŞ HABERLER)

Öne Çıkanlar