Erdoğan, G20 zirvesi kapsamında Suudi Prens Selman ile görüştü

Erdoğan, G20 zirvesi kapsamında Suudi Prens Selman ile görüştü
Ankara-Riyad ilişkilerinde İstanbul'daki Cemal Kaşıkçı davasının devredilmesi sonrası başlayan normalleşme sürüyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, G20 zirvesi için gittiği Endonezya’da Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ile görüştü.

Artı Gerçek - Suudi muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesi sonrası Türkiye'de açılan davanın fiilen düşürülmesinin ardından Ankara-Riyad hattındaki temaslar derinleşiyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Endonezya’nın Bali adasındaki G20 zirvesi kapsamında, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ile görüştü.

İki lider, zirvenin yapıldığı Apurva Kempinski'de iki lider basına kapalı olarak bir araya geldi.

İBRAHİM KALIN DA KATILDI

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un yanı sıra Kaşıkçı'nın yakın dostu olduğu bilinen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yer aldı.

Ankara-Riyad ilişkileri, Türkiye'deki ekonomik krizin derinleştiği bir dönemde, Kaşıkçı'nın 2018 yılında İstanbul'da öldürülmesine ilişkin İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dosyası, Adalet Bakanlığı'nın 'olumlu' görüşü üzerine Suudi Arabistan'a devredilmişti. (DIŞ HABERLER)

Öne Çıkanlar