SASA hisselerine borsada yeni kısıtlama

SASA hisselerine borsada yeni kısıtlama
SASA hisselerinde bugünden itibaren 1 ay süreyle 'Emir İptalinin, Emir Miktar Azaltımı ile Emir Fiyat Kötüleştirmesinin Yasaklanması' tedbiri başlatıldı. Açığa satış ve kredili işlem yasağı da 6 Aralık'a kadar devam edecek.

Artı Gerçek - SASA hisselerinin fiyatının son iki yılda 19 kat artması üzerine Borsa yönetimi harekete geçti. 17,3 milyar dolarla Türkiye'nin en değerli şirketi konumuna gelen SASA, halka açık dört büyük şirketin toplam değerini de borsada geçti.

Borsa İstanbul, bu olağanüstü fiyat hareketi üzerine önce SASA hisselerinde açığa satış ve kredili işlem yasağını 6 Aralık'a kadar uzattı. Bugünden itibarense 1 ay süreyle 'Emir İptalinin, Emir Miktar Azaltımı ile Emir Fiyat Kötüleştirmesinin Yasaklanması' tedbiri uygulanması kararlaştırıldı.

HİSSELERDE DALGALANMA

Borsa İstanbul tarafından Sasa Polyester hisselerine yönelik alınan tedbirler sonrası hisselerde dalgalanma yaşandı. Geçen haftayı 143 liradan kapatan Sasa Polyester hisseleri 135,9 liraya geriledikten sonra yeniden toparlanarak 142,9 liraya çıktı. SASA hisselerinde son bir aydaki artış ise yüzde 83'ü buldu.

Özdemir Sabancı tarafından Adana’da 1966 yılında kurulan şirket, polyester, elyaf, filament iplik, polyester bazlı polimerler, özel polimerler ve ara ürünlerin üretimini yapıyor. Sabancı Holding şirketi 2015 yılında Erdemoğlu Holding'e sattı.
Bünyesinde Nobel, ICI ve Dupont teknolojilerini barındıran Sasa'nın 4 bin 300 çalışanı var. Sasa'nın açıklanan bilançosuna göre, şirketin 9 aylık toplam varlıkları 43.5 milyar TL seviyesinde. Bu rakam, geçen yılın tamamında ise 22.2 milyar TL olmuştu. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar