Seçim sonrası '500 dolar' vaadi rafa kalktı: Asgari ücret için ikinci toplantı yarın

Seçim sonrası '500 dolar' vaadi rafa kalktı: Asgari ücret için ikinci toplantı yarın
İktidarın seçimlerden önce 500 dolar üzerinden vurguladığı, seçimlerin ardından da söylem değişikliğine gidilen asgari ücret ile ilgili ikinci toplantı yarın gerçekleştirilecek. Toplantı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda olacak

Artı Gerçek - Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam oranını görüşmek üzere 19 Haziran Pazartesi günü ikinci toplantısını yapacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğindeki ikinci toplantıya, işçi kesimini temsilen TÜRK-İŞ, işveren kesimini temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katılacak.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete yapılacak temmuz zammı için "Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak. Çalışmalarımız hazır" demişti. Dolar kurunun art arda kırdığı rekorlarla birlikte 500 dolar seviyesi bugün itibarıyla 11 bin 800 lirayı aştı.

CEVDET YILMAZ: DOLAR YERİNDE DURMUYOR

Seçimlerden önce 500 dolar vaadi dillendirilirken seçimlerin ardından, iktidar kanadında bu söylemden de geri adım atılmış oldu. Döviz kurundaki rekorlarla birlikte asgari ücret konusunda 500 dolar seviyesinde bir rakamın uygulanması için çalışılacağını belirten iktidar temsilcileri de bu söylemlerinden çark etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Dolar yerinde durmuyor. Biz TL konuşmak durumundayız" ifadesiyle yapılacak zammın 500 dolar seviyesinin altında kalabileceğine işaret etti.

ERDOĞAN NE MESAJ VERMİŞTİ?

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Cumhurbaşkanı Kabinesi toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Geçen haftaki açıklamamız sonrasında Asgari Ücret Komisyonumuz görüşmelerine başladı. Görüşmeler yapıcı bir zeminde ilerliyor. İnşallah tüm tarafların içine sinecek hayırlı bir gelişmeyle sonuçlanacağına inanıyorum" demişti.

ASGARİ ÜCRET NET 8 BİN 506 LİRA

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 10 bin 8 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak uygulanıyor.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 11 bin 759 lira 40 kuruş. Bunun 10 bin 8 lirası brüt asgari ücret, 1551 lira 24 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 200 lira 16 kuruşunu işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar