Para arayışındaki Şimşek bu kez Suudi Arabistan yolcusu

Para arayışındaki Şimşek bu kez Suudi Arabistan yolcusu
Umudunu Körfez Arap ülkelerinden gelecek sermayeye bağlayan ekonomi yönetimi bu kez Suudi Arabistan yolcusu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mevkidaşıyla görüşmek üzere yarın Arabistan'a gidiyor.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'la birlikte geçen hafta Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Katar'ı ziyaret eden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yarın ise mevkidaşı ve yatırımcılarla görüşmek üzere Suudi Arabistan'a gidiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 17-19 Temmuz tarihleri arasında Körfez ülkeleri turuna çıkacak.

ŞİMŞEK: REZERVLERDEKİ ARTIŞ CESARET VERİCİ

Öte yandan Şimşek, Merkez Bankası rezervlerine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 26 Mayıs’ta 98,5 milyar dolar olan Merkez Bankası brüt rezervlerinin, 30 Haziran’da 108,6 milyar dolar seviyesine çıktığını söyleyen Şimşek, şu değerlendirmede bulundu:

"Programımızın önemli bir hedefi de piyasa koşulları elverdiği ölçüde uluslararası rezerv birikimini sağlamaktır. 26 Mayıs'ta 98,5 milyar dolar olan Merkez Bankası rezervleri, 30 Haziran'da 108,6 milyar dolar seviyesine çıkmıştır. Aynı dönemde net rezervler ise 14,2 milyar dolar iyileşme göstermiştir.

Son dönemde rezervlerde gözlenen bu hızlı artış cesaret vericidir. Merkez Bankası rezerv artışına katkı sağlayacak rasyonel politikaların yanı sıra ülkemize ilave dış kaynak sağlamaya yönelik çalışmalarımız da hızla devam etmektedir. İyileşmenin devamı için gereken adımları atmaya devam edeceğiz."

MERKEZ BANKASI REZERVLERİ SEÇİM AYINDA 16 MİLYAR DOLAR AZALDI

Merkez Bankası'nın yayınladığı verilere göre, seçim ayı olan mayısta, rezervler 16 milyar 578 milyon dolar net azalış gösterdi.

Merkez Bankası verilerine göre, yıllık cari açık da 60 milyar dolar seviyesine yükseldi. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar