Şimşek: Seçim ekonomisi iddiası gerçeği yansıtmıyor

Şimşek: Seçim ekonomisi iddiası gerçeği yansıtmıyor
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim öncesi kamu harcamalarının artırılması talimatı verdiği iddasını yalanladı. Şimşek "Seçim ekonomisi iddiaları gerçeği yansıtmıyor" dedi.

Artı Gerçek - Gazeteci Nuray Babacan bugünkü kulis yazısında, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın yerel seçim öncesi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e kamu harcamalarının artırılması talimatı verdiğini yazdı. Babacan'ın "Erdoğan’ın 31 Mart’a kadar kısıtlamaların kaldırılması ve ‘kesenin ağzının açılmasını' istediği, bunu da direkt Mehmet Şimşek’e söylediği anlatılıyor" yazısına, İletişim Başkanlığı ve Bakan Şimşek'ten yalanlama geldi.

Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla "Seçim ekonomisi iddiaları gerçeği yansıtmıyor. 2024 yılında bütçe hedeflerimizi tutturmakta kararlıyız. Cumhurbaşkanımızın güçlü destekleriyle program hedeflerimize ulaşmak için gerekli politikaları kararlılıkla uyguluyoruz" dedi.

Nuray Babacan, Gazete Pencere'de bugünkü köşesinde, seçim ekonomisi iddialarıyla ilgili şunları yazdı:

"Sorun sadece emeklilere ek zamla bitmiyor. Yerel seçimlerde avantajlı çıkmak isteyen iktidar partisi, kesenin ağzını açmak istiyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekibi ise temkinli. Ancak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ekibi aynı düşünmüyor. Erdoğan’ın 31 Mart’a kadar kısıtlamaların kaldırılması ve ‘kesenin ağzının açılmasını' istediği, bunu da direkt Mehmet Şimşek’e söylediği anlatılıyor. Yani, Şimşek’in iki hafta önce yaptığı sosyal yardımların doğru kullanılması ve kamu harcamalarının sınırlandırılması uyarısının tam tersi planlanıyor…" (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar