Taşeron kadro başvuruları yarın başlıyor
Kadroya alınmak için gerekli şartları yerine getiren taşeron işçilerinin kadroya geçmek için ilgili kurumlara 11 ocak tarihine kadar başvuru yapması gerekiyor.
HABER MERKEZİ- Milyonlarca çalışanı ilgilendiren taşeron düzenlemesindeki en kritik tarih belli oldu. Kadroya geçme şartlarını karşılayan taşeron işçiler için başvurular yarın başlayacak. 11 Ocak tarihine kadar devam edecek olan başvurularda işçiler başvurularını, çalıştıkları yerdeki ilgili birime yapacak.
KADRO İÇİN GEREKLİL ŞARTLAR
Çalışanların; herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olması, çalıştırılmalarına ilişkin olarak idarelere karşı açtıkları davalardan ve/veya icra takiplerinden feragat edeceğine dair idareye yazılı beyanda bulunması, idarelerden herhangi bir hak ve alacak talebinde bulunmayacağını ve bu haklarından feragat ettiğine dair yazılı bir sulh sözleşmesi yapmayı kabul ettiğini idareye yazılı olarak beyan etmesi gerekecek.
KADROYA GEÇİŞTE SINAV YAPILACAK
Taşeron işçiler, sürekli işçi kadrosuna geçebilmek için yazılı ve/veya sözlü ya da uygulamalı sınava alınacak. Sınavda başarılı olanların kadroya geçirilmesine ilişkin süreç 90 gün içinde sonuçlandırılacak.
TAŞERONA KADRO VEREN KURUMLAR
Genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçe kapsamındaki idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar, Sosyal Güvenlik Kurumları, İl Özel İdareleri, belediyeler ile bağlı kuruluşları ve bunların üyesi olduğu mahalli idare birliklerinde 4 Aralık itibariyle alt işveren işçisi olarak çalışanların istihdamına ilişkin konular, bugün Resmi Gazete’de yayımlanan 696 sayılı KHK ile düzenlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlemeye ilişkin detaylar paylaşıldı.
Bu kapsamda 696 sayılı KHK ile genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçe kapsamındaki idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar, Sosyal Güvenlik Kurumları, KHK ekinde listesi bulunan diğer özel bütçeli kuruluşlar şöyle:"Genel Bütçe Kapsamındaki İdareler; TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay,Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu, Sayıştay Bakanlıklar (21 adet), Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği,Jandarma Genel Komutanlığı,Sahil Güvenlik Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Devlet Personel Başkanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu, AFAD, Gelir İdaresi Başkanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü."