Türk-İş Başkanı hükümetin zam teklifini açıkladı

Türk-İş Başkanı hükümetin zam teklifini açıkladı
Türk-İş Genel Başkanı Atalay, kamu işçisinin zam pazarlığı konusunda, 'Dün bize en son verdikleri teklif, ilk altı ay için yüzde 6, ikinci altı ay için yüzde 4' dedi.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, kamu işçisinin zam pazarlığı konusunda, "Dün bize en son verdikleri teklif, ilk altı ay için yüzde 6, ikinci altı ay için yüzde 4" diye konuştu.

Hükümetin, 200 bin kamu işçisini ilgilendiren ilk teklifi, 2019’un ilk altı ayı için yüzde 5, ikinci altı ayı için yüzde 4 zam olarak açıklanmıştı.

Türk-İş Başkanı Atalay, "Enflasyonun yüzde 17 olduğu yerde bize yüzde 5 teklif ediyorlar. Bu teklifin kabul edilebilir bir tarafı yok" açıklamasında bulunmuştu.

TÜRK-İŞ NE TEKLİF ETMİŞTİ?

Hükümet ve Türk-İş yetkilileri arasındaki ilk görüşmede Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi'ne dair taleplerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a sunmuştu.

Türk-İş, tüm kamu işçilerine seyyanen brüt 300 lira zam, ilk altı ay yüzde 15, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylarda enflasyon artı 3 puan refah payı talep etmişti.

Öte yandan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Türk-İş'i ziyaret etti. Ziyaret sonra bir basın açıklaması yapan Kılıçdaroğlu, "Şirketleri kurtar işçiye para yok anlayışını kabul etmiyoruz. Astronomik rakamlar istenmiyor makul oranlar isteniyor. Elektriğe yapılan zam kadar yap sen de. Soğanı patatesi söylemiyoruz. Kıdem tazminatı hakkında sendikalar kendi aralarında oturup uzlaşırsa bizim açımızdan sorun yok. Sendikalara rağmen teklif gelirse muhalefet edeceğimizi söyledik" dedi. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar