TÜSİAD Başkanı Turan: Siyasi yasağın çağdaş toplumda yeri olmamalı

TÜSİAD Başkanı Turan: Siyasi yasağın çağdaş toplumda yeri olmamalı
İBB Başkanı İmamoğlu hakkındaki davada hapis ve siyasi yasak kararı çıkmasına atıf yapan TÜSİAD Başkanı Turan "Seçilmiş siyasetçilerin, ifadeleri nedeniyle görevini yapma ve seçilme hakkından alıkonulmasının çağdaş demokratik toplumda yeri olmamalı" dedi.

Artı Gerçek - Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan, yarın belli olması beklenen asgari ücret için, "En doğru adımın atılacağını umuyorum" ifadesini kullandı. Çalışanların enflasyona ezdirilmemesi gerektiğini belirten Turan, enflasyondaki artış engellenemediği sürece alım gücünün erimesinin önüne geçilemeyeceği uyarısında bulundu.

'EYT'DE İKİ KESİMİN BEKLENTİSİ KARŞILANMALI'

Turan, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinde ise hem çalışanların hem işverenlerin beklentisinin karşılanması gerektiğini söyledi. Ekonomim gazetesinden Handan Sema Ceylan'ın sorularını yanıtlayan Turan "EYT konusunun çözüme kavuşturulması önemli. Çalışma yaşamı paydaşları ile istişare içinde yürütülen EYT çalışmalarının hem çalışanların haklarını koruyacak hem de işletmelerin karşılaşabileceği zorlukları hafifletecek şekilde çözüme kavuşturulmasını umuyoruz" dedi.

'SİYASETÇİLERİ İFADELERİ NEDENİYLE GÖREVİNİ YAPMALARI ENGELLENMEMELİ'

İsim vermeden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2 yıl 7 ay hapis ve siyasi yasak cezası çıkan davasına da değinen Turan, şu açıklamada bulundu: "Özellikle hukuk ve adalet her zaman Türkiye’de önemli bir gündem maddesi. Siyasi geçmişimizde pek çok kez tanıklık ettiğimiz ve yanlış olduğu da görülen siyasi yasak konusu maalesef yeniden gündeme geldi. Halkın oyuyla göreve gelen seçilmiş siyasetçilerin, ifadeleri nedeniyle görevini yapma ve seçilme hakkından alıkonulmasının çağdaş demokratik bir toplumda yeri olmamalı."

Öne Çıkanlar