Varank'tan 'duble yol' yorumu: 'Ya tabii ki yolu yemeyeceksiniz ama...'

Varank'tan 'duble yol' yorumu: 'Ya tabii ki yolu yemeyeceksiniz ama...'
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank'tan 'duble yol' eleştirilerine yanıt: "Diyorlar ki 'Ne yani biz yolları mı yiyeceğiz?' Ya tabii ki yolu yemeyeceksiniz ama o yollar sayesinde karınlar doyacak."

Artı Gerçek - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, iktidar mensuplarının özellikle ekonomi konusundaki tepkiler karşısında sık sık "duble yollarla" övünmesine yönelik eleştirilere 'yanıt verdi'. Varank "Diyorlar ki 'Ne yani biz yolları mı yiyeceğiz?' Ya tabii ki yolu yemeyeceksiniz ama o yollar sayesinde, o ulaşım ağı sayesinde oluşan ticaret ve ihracatla birileri karınlarını doyuracak. Katma değer üretecek" dedi.

İktidarın "Duble yollar yaptık" tezini, ekonomik krizin derinleştiği bir ortamda sürdürmesi, yolların ihalelerinin de AKP'ye yakın şirketlere verilmesi muhalefet tarafından eleştirilirken, sosyal medyada da sık sık dalga konusu oluyor.

Varank ise IBIA-Expo-Yatak Yan Sanayi ve Teknolojileri Fuarı açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ihracatının 2002'deki 35 milyar dolar seviyesinden 252 milyar doların üzerine çıktığını belirterek, bu durumu duble yollarla ilişkilendirdi.

"İşlerine gelmeyince bu konulara tabii girmiyorlar" diyen Varank, sözlerine şöyle devam etti: "Duble yollar yaptık, köprüler yaptık, ulaşım ağını olması gerektiği seviyeye getirdik. Diyorlar ki 'Ne yani biz yolları mı yiyeceğiz?' Ya tabii ki yolu yemeyeceksiniz ama o yollar sayesinde, o ulaşım ağı sayesinde oluşan ticaret ve ihracatla birileri karınlarını doyuracak. Katma değer üretecek." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar