40 Yıllık Tesisat Ustaları Açıkladı: Kışın İyi Isıtması İçin Ekim Ayında Peteklere Bu İşlemi Yapın

40 Yıllık Tesisat Ustaları Açıkladı: Kışın İyi Isıtması İçin Ekim Ayında Peteklere Bu İşlemi Yapın
Başarılı bir ısıtma sistemi için peteklerin düzenli bakımı son derece önemlidir. 40 yıllık tesisat ustaları, kış aylarında evinizin iyi bir şekilde ısınması için ekim ayında peteklere belirli bir işlem yapılması gerektiğini açıkladı.

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte evlerimizin en önemli konularından biri olan ısınma sistemi, özellikle petek temizliği konusunda dikkat gerektiren bir konu haline geliyor. 40 yıllık tesisat ustaları, kışın iyi bir şekilde ısınabilmeniz için ekim ayında peteklerinize belirli bir işlem yapmanız gerektiğini açıkladı.

Uzun yıllardır evinde doğalgaz kullanan birçok insan, odalarda bulunan peteklerin artık yeterince ısı yaymadığından şikayet ederken, bu durumu dengelemek amacıyla kombinin çok daha yüksek sıcaklıklarda çalıştırılması gerekiyor. Doğalgaz faturasını şişiren bu yöntemin önüne geçmek ve düşük sıcaklıklarda evin ısınmasını sağlamak, kombi ustalarının paylaştığı basit yöntemlerle mümkün.

1. Kaloriferi kapatın

Kaloriferi kapattığınızdan emin olarak temizliğe başlamalısınız. Böylece su ve ısı akışını kesmiş olacaksınız. Çalışır haldeki kalorifer daha fazla toz çekeceği için bunu da iptal etmiş olacaksınız.

2. Kalorifer kapağını çıkarın

Peteklerin üzerindeki ızgara biçimli kapağı çıkarmalısınız. Yönüne ve kilit sistemine göre çıkarma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

3. Kaloriferin alt kısmına örtü serin

Tozların dökülmemesi ve etkili bir petek temizliği için kaloriferin altına örtü sermelisiniz. Böylece altına dökülen toz veya kirler halınıza gelmez.

4. Elektrikli süpürge kullanın

Petek aralarını elektrikli süpürge ile temizlemeyi tercih edebilirsiniz. Kalorifer peteğinin aralarını ve arkasını önce elektrikli süpürge ile temizledikten sonra ardından uzun bir sopaya geçirdiğiniz bezle silin. Peteğin önünü sabunlu su silebilirsiniz. Daha sonra kuru bir bezle temizleyerek paslanmasının önüne geçebilirsiniz.

5. Peteğin kapağını kapatın

Temizlik işleminiz bittiğinde peteğin kapağını sıkıca kapattığınızdan emin olmalısınız. İşlemin sonuna geldiğini müjdeleyebiliriz.

Paslanmış kalorifer peteği nasıl temizlenir?

Kombi kapatılmalıdır. Balkon veya banyoda bulunan vanalarla suyu boşaltabilirsiniz. Boşaltma işlemi bitince kombi giriş vanaları olarak bilinen iki filtrenin vanalarını, anahtar ile açın ve içerisindeki süzgeçleri çıkarın. Bu filtreleri çamaşır suyu koyduğunuz kapta bekletin.

Peteklerdeki radyatör vanalarını alt ve üstlü olacak şekilde kapatın. Petekleri yerinden çıkartıp temizlik için banyoya götürün. Petek içerisine tazyikli su verilerek iyice temizlenmelidir. Su kirliden berrağa dönene kadar işleme devam edin. Sırayla tüm petekleri temizleyip yerlerine takın.

Filtre yerine takılınca da peteklere eski seviyesine kadar su basılmalı. Vanaları kapatıp havalarını almalısınız. Hava alma işlemini petek purjöründen su gelmeye başladığında durdurabilirsiniz. Bu sıraya dikkat etmelisiniz.

hq720-003.jpg

Sararan Kalorifer Petekleri Nasıl Temizlenir?

Kalorifer peteğinin çevresini boşaltmalısınız. Peteğin altına havlu veya bez sermelisiniz.

Çamaşır suyu ile petekleri temizleyebilirsiniz. Sünger yardımı ile petekleri ovalamalısınız. İstediğiniz seviyeye geldiğinde nemli bir bezle son kez silin. Ardından kuru bir bezle kurulayın.

Bir kat astar boya ile boyayın. Ardından üzerine bir kat temizlik boyası sürün. Bu sayede ilk günkü beyazlığına kavuşacak.

Kalorifer peteği neyle temizlenmeli?

Kalorifer peteğini temizlemek için bir kovaya su ve sıvı sabun koyun. Nemli bez ile kaloriferin dış cephesini silmelisiniz. Ardından kalorifer peteğini kurulayıp işlemi sonlandırın.

Kaynak: gerçekgündem, youtube.com,

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar