Kapı kolları nasıl temizlenir? Kir içinde kalmış kapı kollarını temizlemenizi sağlayacak yöntem
Kapı kolları, günlük hayatta sürekli temas halinde olduğumuz ve dolayısıyla zamanla kir ve bakteri birikimi oluşabilen alanlardır. Bu nedenle düzenli aralıklarla temizlenmeleri oldukça önemlidir. Kir içinde kalmış kapı kollarını temizlemenizi sağlayacak yöntemleri sizler için derledik.
Kapı kolları gün içerisinde en çok temas ettiğimiz nesnelerin başında geliyor demiştik. Bu sebeple hijyen açısından düzenli temizlik gerektirir. Kapı kolu temizleme yöntemlerini doğru uygulamazsak bakterilere üreme imkanı sağlamadan kapı kolları gibi sürekli temas halinde bulunulan yerler düzenli olarak dezenfekte edilmelidir. Peki, düzenli temizlik gerektiren kapı kolları hangi aşamalar izlenerek temizlenmelidir?
Bakterilerin en kolay üreyebildikleri yüzeylerden biridir. Dışarıdan geldiğimizde, ellerimiz pisken ya da ellerimizde zararlı bakteriler mevcutken ilk olarak kapı kollarına temas ederiz. Dolayısıyla oldukça bakteriyel bir alan olarak kabul edilebilirler. Kapı kollarını temizlenirken ilk püf nokta kiri yaymadan temizlemektir. Kapı ilk önce sıcak bir suyla ve tüy bırakmayan temiz bir bez ile silinmeli, ikinci kez ise temiz bir bez ve su yardımıyla silinmelidir. Sabun ve muadili aşındırıcı olmayan temizlik malzemelerini de tercihe göre kullanılabiliriz. Kapı kollarını iyice sildikten sonra tamamen kuruladığımızdan emin olmamız gerekir. Çünkü genellikle metal yapıda oldukları için su lekeleri kalabilir bu da görsel açıdan pek hoş durmaz. Kapı kolu temizleme yöntemleri içinde daha hızlı bir yol ise arap sabunu ve sirkedir. Kapı kolu arap sabununa batırılmış bir bezle silinir daha sonrada da sirkeli su ile silinir. Sirke hem kapı kolunu daha parlak gösterir hem de pas tutmasını engeller. Kapı kolu temizleme yöntemlerinde bunları kullanırsanız hijyenik açısından bizleri korurken aynı zamanda kapı kollarımızı daha uzun süre kullanmamızı da sağlar.