'9 aylık ömrüm kaldı' diyen KHK'li Prof. Savaş'a, yurt dışında tedavi izni verilmedi
'Sağ kalırsam, önce CİMER’e, başarılı olamazsam idari mahkemeye, başarılı olamazsam bölge idare mahkemesine, başarılı olamazsam Danıştay’a, başarılı olamazsam, AYM’ye başvuracağım.'
KHK'li Prof. Dr. Haluk Savaş'ın, yargılandığı davada beraat ettiği ve yurt dışına çıkış yasağı kaldırıldığı halde kanser tedavisi görmek için yurt dışına çıkma talebi reddedildi.
Prof. Dr. Haluk Savaş, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamudan ihraç edildi. Savaş, hakkında açılan davada beraat etti. Yargılama süresince hakkında alınan yurt dışına çıkış yasağı da kaldırıldı.
Prof. Dr. Haluk Savaş, hastalığı nedeni ile yurt dışında tedavi olmak için yeniden pasaport çıkarmak istedi. Ancak bu talebi mahkeme kararına rağmen reddedilerek kendisine, "Kanser raporlarınızla birlikte CİMER’e (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) yazın" cevabı verildi.
Twitter'dan konu hakkında açıklama yapan Prof. Dr. Savaş, şu bilgileri paylaştı:
"Az önce TC Adana Valiliği’ndeydim; pasaport için önce tahditlerin sorgulandığı odaya girdim. Memura KHK’lı olduğumu, yargılanıp beraat ettiğimi, mahkemenin yurt dışı yasağımı kaldırdığını, iki kez tekrar etmiş kanser hastası olup yurt dışında tedavi olmak istediğimi belirttim.
Memur bilgisayardan baktı KHK ile kamudan ihraç olduğumdan KHK ile pasaportumun iptal olduğunu bu nedenle pasaport çıkaramayacaklarını belirtti. Yani mahkemenin benim yurt dışına çıkış yasağımı kaldırması hiç bir anlam ifade etmiyor. KHK bizi yurt içinde ölmeye" mahkum ediyor.
"Bu KHK’ya karşı ne yapabiliriz?" diye sordum. "Kanser raporlarınızla birlikte CİMER’e yazın" denildi. Benim ortalama beklenen ömrüm 39 ay, bunun 30 ayı geçti "geri kalan" 9 ayı devletin çeşitli birimleri ile "yazışarak" geçireceğiz anlaşılan. Oysa Japonya, Kore, Küba, ABD’de tedavi olabilmem için yeni geliştirilmiş önemli tedavi teknikleri var. Mesela biri 2018’de Nobel Tıp Ödülü’nü alan Prof. Allison’un immunoterapisi. Şimdi bu tedavilere bir an önce kavuşmak ve hayatta kalabilmeyi denemek yerine devletin bana ördüğü "ölüm duvarı"yla karşılaşıyorum.
Sağ kalırsam, önce CİMER’e, başarılı olamazsam idari mahkemeye, başarılı olamazsam bölge idare mahkemesine, başarılı olamazsam Danıştay’a, başarılı olamazsam, AYM’ye, başarılı olamazsam AİHM’e başvuracağım." (HABER MERKEZİ)
Az önce TC Adana Valiliği’ndeydim; pasaport için önce tahditlerin sorgulandığı odaya girdim. Memura KHK’lı olduğumu, yargılanıp beraat ettiğimi, mahkemenin yurt dışı yasağımı kaldırdığını, iki kez tekrar etmiş kanser hastası olup yurt dışında tedavi olmak istediğimi belirttim. ++
— Prof.Dr. Haluk Savaş (@drhaluksavas) May 13, 2019