ABD, SBK'yı mailinin IP numarasından bulmuş
225 yıl ile yargılanan Sezgin Baran Korkmaz'ın, ABD'nin talebi üzerine Avusturya'da otel satın alma pazarlığı yaparken gözaltına alındığı ortaya çıktı.
ABD’nin talebi üzerine Avusturya’da yakalanarak tutuklanan ve hükümet cephesinden isimlerle kirli bağlantıları ortaya saçılan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz’ın nasıl yakalandığı ortaya çıktı. ABD Federal Polis Örgütü (FBI), Korkmaz'ın Avusturya'da olduğunu, kullanmış olduğu mailin IP numarasından belirleyerek Avusturya Kriminal Polisi BK-A'ya bildirdiği ve Korkmaz'ın, Avusturya'da otel satın alma pazarlığı yaptığı esnada gözaltına alındığı öğrenildi.
ABD'nin talebi üzerine Avusturya'da yakalanan Sezgin Baran Korkmaz’ın, Türkiye ve ABD'den gelecek dava dosyaları incelendikten ve savunması dinledikten sonra tahliyesine ya da 2 ülkeden birine iadesine karar verilebileceğini yazan Sözcü gazetesi köşe yazarı Saygı Öztürk, 225 yıl ile yargılanan Korkmaz’ın avukatlarının elektronik kelepçe ile serbest bırakılması için talepte bulunduklarını aktardı.
Korkmaz’ın nasıl yakalandığına ilişkin ulaştığı verileri aktaran Saygı Öztürk, "SBK verilecek diye eli titreyenler var" başlıklı köşe yazısındaki ilgili bölüm şöyle:
"Sezgin Baran Korkmaz'ın nasıl yakalandığına ilişkin yeni bilgilere de ulaştım. ABD güvenlik birimleri para aklama suçundan Kingston kardeşlerin peşinde ve Kingston kardeşlerin Sezgin Baran Korkmaz ile irtibatını belirledi. Öyle ki Kingston kardeşler ABD fark etmesin diye Türkiye'ye kaçak yoldan giriyorlar. Korkmaz'a ait özel uçakla İstanbul'a gelen Kingston kardeşler, Sezgin Baran Korkmaz'ın bağışta bulunduğu bir vakfa ait VIP minibüs ile havalimanından pasaport kontrolünden geçmeden Türkiye'ye giriş yapıyorlar.
ABD, Kingston kardeşlerin Türkiye'de olduğunu Sezgin Baran Korkmaz'la banka satın alma/ kurma teşebbüsü sırasında fark ediyor ve Korkmaz'ı da hedef listesine alıyor. Türkiye'yi bu ekip ve faaliyetleri hakkında uyarıyor.
ABD Federal Polis Örgütü (FBI) Korkmaz'ın Avusturya'da olduğunu, kullanmış olduğu mailin IP numarasından belirledi ve durumu Avusturya Kriminal Polisi BK-A'ya bildirdi. Korkmaz'ı Avusturya'nın gözde tatil merkezlerinden olan Traun Gölü kıyısındaki lüks bir otelde yanında bulunan Ukraynalı şahıs ile Avusturya'da otel satın alma pazarlığı yaparken gözaltına aldı."
YENİ İDDİANAME VE ‘BÜYÜKBABA’ DETAYI
Korkmaz’ın ağır sahtekarlık, kara para aklama ve dolandırıcılık suçlamaları ile ABD'de arandığını hatırlatan Öztürk, Korkmaz hakkında hazırlanan yeni iddianamedeki detaylara dikkat çekti. Yeni iddianamede, Kim olduğu belirtilmeyen "büyükbaba" olarak anılan ‘Tanık A' olarak belirtilen bir kişi ve Jacob Kingston'a gönderdiği 18 ayrı mesaj olduğunu kaydeden Öztürk, yeni detayları şu şekilde yazdı:
"Korkmaz aleyhine hazırlanan 11 sayfalık ilk iddianamede yer almayan ancak 15 sayfalık ikinci iddianame yer alan ekler şöyle:
-Kim ve hangi ülke vatandaşı olduğu belirtilmeyen "büyükbaba" olarak anılan ‘Tanık A' olarak belirtilen bir kişi ve Jacob Kingston'a gönderdiği 18 ayrı mesajın dökümü.
-Korkmaz'ın "büyükbaba" aracılığıyla ABD'deki soruşturmadan kendilerini kurtarmak ve korumak amaçlı istediği 6 milyon dolarlık para miktarının 10 farklı banka havalesiyle Türkiye'ye aktarılmasının dökümü."