Afet Yönetimi ve Dayanışma Derneği iki yıllık stratejik planını açıkladı

Afet Yönetimi ve Dayanışma Derneği, deprem öncesi ve sonrasında yapılması gerekenlere dair iki yıllık stratejik planını açıkladı.

Afet Yönetimi ve Dayanışma Derneği iki yıllık stratejik planını açıkladı

Artı Gerçek- Afet Yönetimi ve Dayanışma Derneği (DMS), iki yıllık stratejik planını Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde bulunan dernek binasında açıkladı. Slayt gösteriminin yapıldığı açıklamada, DMS Yönetim Kurulu üyeleri Helin Bozarslan ile Abbas Azizoğlu sunum yaptı.

'DEPREME DİRENÇLİ KENTLER İÇİN YOL HARİTASI GERÇEKLEŞTİRDİK'

DMS Eşbaşkanı Melek Demir, “Felaketler yaşadık, olumsuzluklarla karşı karşıya kaldık. 2 yıllık süreçte bunun değişmediğini, çalışmaların yetersiz olduğunu gördük. Biz de sonrasında çalışmalarımıza devam ettik. Anma haftası kapsamında birçok etkinlik yapmıştık. Afet sonrasında insanlarımızın devlet kurumlarına oranla ne kadar çalıştığını gördük. Önümüzdeki süreci nasıl örebiliriz tartışmasını yürüteceğiz. Nasıl hazırlık yapmalıyız, depreme dirençli kentleri nasıl oluşturabiliriz diyerek bir yol haritası gerçekleştirdik” dedi.

'TOPLUMU DUYARLI HALE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ'

Maraş merkezli depremde ölenler anısına, bundan sonra insanların ölmemesi için ellerinden ne geliyorsa yapılması gerektiği gerçekliğiyle karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Abbas Azizoğlu, “Derneğimiz bu 2 yıllık süre içerisinde ihtiyaç doğrultusunda deprem alanlarında çalışmalar yürüttü. Deprem veya bunun gibi afetler gerçekleştiği zaman insanların duyarlılığı hat safhada, sonra git gide sönümleniyor ve duyarsızlıklarla karşı karşıya kalıyoruz. Toplumu duyarlı hale getirmek çerçevesinde çalışma yürüten bir derneğiz. Bir bütün olarak ele alıyoruz. Afet öncesi, sırası ve sonrası olarak 3 aşama olarak ele alıyoruz. Dolayısıyla yeni bir afetten geçtik. Coğrafyamız afetler konusunda riskli bir alan. Bu afetlerin insan, doğa üzerindeki tahribatlarını azaltmak adına toplumu geliştirmemiz, farkındalığı örmek görev olarak karşımıza çıkıyor. Tabii ki afetten sonra duyarsızlığın önüne geçmek adına da çalışma yürütmemiz gerekti. Bu çerçevede 2 yıllık bir plan oluşturduk. Hedeflerimizi, amaçlarımızı koyduk, bir hareket planı kurduk. Her gün afet olacakmış gibi çalışma yürütmeyi önümüze hedef olarak koyduk. Hem toplumdaki farkındalığı arttırmak hem de STK’ları harekete geçirme noktasında bu çalışmaların değerli olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

DEPREMDE NE YAPILMALI?

Konuşmaların ardından Azizoğlu ile Helin Bozarslan, sunum yaptı. Deprem sürecince derneğin yaptığı çalışmaların aktarıldığı sunumda, deprem öncesinde, deprem sırasında ve deprem sonrasında yapılması gerekenler anlatıldı. Toplumu bilinçlendirme noktasında da yapılması gerekenlerin dile getirildiği sunumda, depremin tahribatlarını nasıl en aza nasıl indirileceği aktarıldı. Açıklama, derneğin yürüteceği faaliyetlerin açıklanmasıyla sona erdi. (MA)

c


deprem afet hazırlık strateji