'Ağımız': Öyle bir ağ oluştursak ki farklı grupların çalışmaları aynı yerde toparlanabilse...

'Derdinizi anlatan mesajlarınızı, bildirilerinizi, kimseden izin almadan asabileceğiniz ortak bir ilan tahtası gibi düşünün.'

'Ağımız': Öyle bir ağ oluştursak ki farklı grupların çalışmaları aynı yerde toparlanabilse...

ARTI GERÇEK- 'Düşünce Suçu?!na Karşı Girişim'den Şanar Yurdatapan'ın kurucusu olduğu ‘Ağımız', "Öyle bir ağ oluşturalım ki farklı grupların çalışmaları aynı yerde toplansın" diyerek yola çıktı.

‘Ağımız’ "katılmak için hiçbir ortak görüş/politika/eylem birliği gerektirmeyen; başkanlık, yönetim kurulu, karar organları filan olmayan bir ortak alan" olarak kendisini tanımlıyor.

"Bu site herkesin ortak meydanı" diyor ve "Derdinizi anlatan mesajlarınızı, bildirilerinizi, kimseden izin almadan asabileceğiniz ortak bir ilan tahtası gibi düşünün. Hakaret veya nefret söylemi içermedikçe kimse sizin ne yazdığınıza karışamaz. Buyrun, asın kendi bildirinizi duvara" diye sesleniyor.

'ÖYLE BİR AĞ OLUŞTURSAK Kİ...'

‘Ağımız’ kurucusu 'Düşünce Suçu?!na Karşı Girişim'den Şanar Yurdatapan, uzun süredir zorlaşan sosyal çalışmaların artık internete kaydığını ve farklı haberleşme gruplarının oluştuğunu hatırlatıyor. ‘Ağımız’ı Artı Gerçek’e anlatan Yurdatapan, "Farklı grupların çalışmaları kendi işine odaklanmış şekilde gün içinde akıp gidiyor. Farklı çağrıların, çalışmaların birbirinden haberi dâhi olmayabiliyor. Öyle bir ağ oluştursak ki bütün bunlar aynı yerde toparlanabilse ve birbirlerinden haberdar olabilse dedik" diyor.

Ağımız sitesinde dört ana bölüm bulunuyor, Ağımız’a katılan kişi ve gruplara ise ‘ağın telleri’ deniyor. Sisteme kaydolduğunuzda (yani bir tel) sistem size bir şifre atıyor ve bu şifreye kimsenin erişimi olmuyor. Buradan sonrasını Yurdatapan şöyle anlatıyor:

"Size ait köşenizde nefret söylemi ve hakaret içerikli ifadeler dışında hiçbir sansür yok. Herkes istediğini yazıp çizebilir, görseller, videolar koyabilir.

Çalışma grupları, çalışmalarını duyurmak için e-mail listelerini kullanabiliyor, buraya ek adres verirlerse sitedeki raporlar bölümüne aktarılabiliyor.

CEP TELEFONUNDAN YÖNETEBİLMEK MÜMKÜN

Ağımız’ı cep telefonundan yönetebilmek de mümkün. WhatsAap’ın bir açıp bir kapatma şeklindeki kaprislerinden herkes bıktı. WhatsAap’a girerken nasıl uygulamayı indiriyorsanız bunda da benzer bir şekilde bağlantı yapılıyor ve ikonu telefonunuzda bulunuyor. Burada anlık görüşmeler ve yazışmalar da mümkün. Diliyoruz ki kişiler ve kurumlar; oradan yazışalım, birbirimizden haberdar olalım, başkalarının eylemlerine katılabilelim, biz bir eylem önerebilelim."
Ağımız’ aslında üç ayak üzerinden işliyor: Bireysel, kurumsal (dernek, vakıf dışında kayıtsız girişimler de dâhil) gruplar halinde tartışmalara devam edebilirler.

Yurdatapan, Ağımız’ı anlatabilmek için şu örneği veriyor:

"İzmir Enternasyonal Fuarı’nda en büyük iki pasaj ABD’nin ve Sovyetler Birliği’nin oluyordu. Bu iki devlet her yerde istediğini duyurma imkanına sahipken neden bu fuarda yer alıyor? Çünkü farklı nedenlerle oraya gelen insanlara da kendilerini anlatabiliyor, vermek istediği mesajları duyurabiliyor. Bizler de bu fuara gel bir köşe aç diyoruz."

'Ağımız': Öyle bir ağ oluştursak ki farklı grupların çalışmaları aynı yerde toparlanabilse... - Resim : 1

Ağımız girişinde sizi bu ekran karşılıyor....