AKOM'dan İstanbul için fırtına ve yağış uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Afet Koordinasyon Merkezi, İstanbul'da soğuk ve yağışlı havanın etkili olacağı uyarısında bulundu.Açıklamada, yarın akşam saatlerinde göllenme, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması yaşanabileceğine dikkat çekildi

AKOM'dan İstanbul için fırtına ve yağış uyarısı

Artı Gerçek - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) Marmara Bölgesi'nde hafta sonu beklenen fırtına ile birlikte soğuk ve yağışlı havanın İstanbul'da da etkili olacağı uyarısında bulundu. Buna göre, sıcaklıklar da 10 derece civarına gerileyecek.

AKOM’un meteorolojik verilere dayanarak yaptığı açıklamaya göre, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde hafta sonu Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı hava etkili olacak.

Yarın sabah saatlerinden itibaren rüzgârın lodos yönünden kuvvetlenerek fırtına (40-70km/s), kısa süreli kuvvetli fırtına (50-85km/s) şeklinde eseceği, beraberinde batı bölgelerinden (Silivri, Çatalca, Büyükçekmece ve Arnavutköy) başlayarak il genelinde yer yer kuvvetli sağanak yağış (15-25kg/m2) geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.

FIRTINA VE SAĞNAK YAĞMUR UYARISI

Hâlihazırda 17 derecelerde seyreden sıcaklıklar da 12 Mart Pazar günü itibariyle hızla azalarak 10 dereceler civarına gerileyecek. Yarın akşam saatlerine (22.00) kadar etkili olması beklenen fırtına ve sağanak yağmur nedeniyle yollarda göllenme, ağaç ve direk devrilmesi, çatı, tabela uçması, baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklar yaşanabileceği belirtildi.

İBB ekiplerinin, fırtına ve yağmur nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı teyakkuza geçtiği bildirildi. Ekiplerin, yaşanması muhtemel sorunlara anında müdahale edeceği duyuruldu. (ANKA)