AKOM'dan İstanbul uyarısı: Bugün lodos, yarın kuvvetli sağanak geliyor

AKOM, İstanbul'da bugün öğle saatlerinden itibaren lodosun etkili olacağını; yarın ise kuvvetli sağanak beklendiğini duyurdu. Hava sıcaklıklarının ise 21 ila 24 derece aralığında seyretmesi bekleniyor.

AKOM'dan İstanbul uyarısı: Bugün lodos, yarın kuvvetli sağanak geliyor

Artı Gerçek - İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İstanbul Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) bugün öğle saatlerinden itibaren lodosun etkisini artıracağını açıkladı.

Lodos yönlü rüzgarın yarın öğle saatlerinden sonra şiddetini daha da arttırması (40-60km), akşam saatlerinden itibaren ise kısa süreli hamlelerle kuvvetli fırtına şeklinde (50-80km/s) etkili olması bekleniyor. Fırtınayla birlikte kısa süreli kuvvetli gök gürültülü sağanak geçişi yaşanması öngörülüyor.

KUVVETLİ SAĞANAK UYARISI

Yarın akşam saatlerinden itibaren etkili olması beklenen fırtına ve kuvvetli sağanak nedeni ile yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgili İBB ekipleri yeterli sayıda personel ve ekipman ile nöbet sistemine geçti. İstanbullular da yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarıldı.

Pazar sabah erken saatlerden itibaren İstanbul'u terk etmesi beklenen havada çoğunlukla güneşli bir gökyüzünün hakim olacağı öngörülürken, sıcaklıkların 21-24 derece aralığında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. (HABER MERKEZİ)