Anaokulunda 'din sınıfı' dönemi başladı

MEB, uygulamanın müfredat dışı olduğunu itiraf etti.

Anaokulunda 'din sınıfı' dönemi başladı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın anaokullarında "dini eğitim sınıfları" açmaya başladığı ortaya çıktı. Okuma yazma bilmeyen çocuklara Diyanet İşleri Başkanlığı personeli ile haftada en az 6 saat Arapça ve din eğitimi verilecek. "Dinimi Seviyorum, Öğreniyorum" adıyla Yalova’da başlatılan projenin logosunda Milli Eğitim Bakanlığının "2023 Eğitim Vizyonu" logosunun yer aldığı görüldü.

MEB için bir ilk olarak devlet okulunda "Dini Eğitim Sınıfı" tanımı yapıldı. MEB, Diyanet ve Yalova Valiliği’nin ortak protokolü ile okulöncesi çocuklar için başlatılan projede, "Manevi değerlerin temellerinin oluşumunu sağlamak, değerler eğitimi kapsamında dini ve ahlaki değerlerin kazandırılması amacıyla çocuğun üst öğrenimi de hedef alınarak, kişisel gelişiminde Türk toplumuna özgü davranış ve değerlerinin İslam ahlakıyla bütünleşmesi amaçlanmaktadır" denildi.

EĞİTİMCİLERİ DE MÜFTÜ BELİRLEYECEK

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin haberine göre 4-6 yaş grubundaki çocuklar için 12-18 kişilik sınıflar oluşturulması ve haftada 6 saat süren eğitimlerin müftülük tarafından belirlenen eğitimcilerle sürdürülmesi planlandı.

Projenin amacında ise yasa ve yönetmeliklere uyması açısından Mustafa Kemal Atatürk’ün adı kullanıldı. Amaçta, "Çocukların Atatürk, vatan, millet, bayrak, aile ve insan sevgisini benimseyen, milli ve manevi değerlere bağlı, dürüst ilkeli, çağdaş düşünceli, hak ve sorumluklarını bilen, saygılı ve kültürel çeşitlilik içinde hoşgörülü bireylerin yetişmelerine temel hazırlamak" ifadeleri yer alırken, eğitim içeriğinde ise sadece Arapça ve dini konular yer aldı.

MEB: MÜFREDAT DA MÜFTÜLÜK İLE BİRLİKTE HAZIRLANSIN

MEB okullarında verilecek eğitimin müfredatı ve ders materyallerinin de müftülük yetkililerinin yer alacağı bir ekiple hazırlanması planlandı. Müftülüklere ayrıca "kayıt işlemlerinin yapılması ve onaylanması" ve eğitimin denetimi görevleri verildi.

BAKANLIK MÜFREDAT DIŞI OLDUĞUNU İTİRAF ETTİ

MEB müfredatı dışına çıkılacağı da "Çocukların erken yaşta dini eğitimlerinin okul ve aile işbirliği içerisinde isteğe bağlı ve okulöncesi eğitim programı dışında gerçekleştirmek" ifadeleriyle itiraf edildi.

müftülük Milli Eğitim Bakanlığı anaokulu dindar nesil