'Ben Meriç'te ölmem, kalıp kötülükle mücadele edeceğim'

Kanser tedavisi için yurt dışına gitmek isteyen ancak KHK ile ihraç edildiği gerekçesiyle pasaportuna el konulan Prof. Savaş, 'Canını kurtarmak isteyen bir insan olarak konuşmuyorum' dedi.

'Ben Meriç'te ölmem, kalıp kötülükle mücadele edeceğim'

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamudaki görevinden ihraç edilen Prof. Dr. Haluk Savaş'ın, kanser tedavisi görmek için yurt dışına çıkma talebi reddedildi. Prof. Dr. Savaş, yargılandığı davada beraat etmiş ve yurt dışına çıkış yasağı kaldırılmişti. Ancak buna rağmen kendisine pasaport verilmiyor.

9 aylık ömrü kaldığını açıklayan Prof. Savaş, yeni tedavi yöntemlerinin test edilmesi için yaşarken bedenini bağışlamak istediğini vurgulayarak, "İnsanlar ölürken cesetlerini bağışlıyorlar, ben yaşarken bedenimi bağışlamak istiyorum" dedi.

T24’ten Candan Yıldız'ın haberine göre, Prof. Dr. Savaş, yurt dışına izin verilmemesi durumunda Japonya ve Kore’de uygulanan yeni tedavi yöntemlerini Türkiye’ye getirmek, bir laboratuvar kurmak istiyor. Kendisini de denek olarak kullanacak. Yani yeni tedavi yöntemlerini kendisi üzerinde deneyecek. "İnsanlar ölürken cesetlerini bağışlıyorlar, ben yaşarken bedenimi bağışlamak istiyorum" diyor.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarının ardından Adana Valisi’nin kendisini aradığını belirten Savaş, valiliğe umutla gidiyor ancak çıkarken "devlet hiçbir şey yapmıyor denilmesin havası yaratılmak istenmiş" duygusuna kapılıyor.

Prof. Dr. Savaş Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi CİMER’e de başvuru yapmayacağını belirterek. "CİMER’e yaz demek Marko Paşa’ya yaz demek anlamına geliyor" dedi.

İdari bir zorlamayla pasaportunun ve tedavi olma hakkının elinden alındığını belirten Prof. Dr. Savaş, "Bu karar cinayet anlamına geliyor, ben canını kurtarmak isteyen bir insan olarak konuşmuyorum. Bu ülkeden kaçmak zorunda kalanlara saygım var ama ben Meriç’te ölmem. Kalıp kötülükle mücadele edeceğim" ifadelerini kullandı. (Kaynak: T24)

khk akademisyen pasaport