Bilal Erdoğan: Gençlerle ilgili çok farkı tespitler yapılıyor
'Gençlerle ilgili çok farkı yargılarda bulunuluyor' diyen Bilal Erdoğan, 'Modern çağ, 21'inci yüzyılın dünyası insanların vatan bilincini biraz kaybetmeye zorluyor' ifadesini kullandı.
Kars'ın Ermenistan sınırının sıfır noktasındaki Ani Harabelerini ziyaret eden Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, "Gençlerle ilgili çok farkı yargılarda bulunuluyor. Çok farklı tespitler yapılıyor. Modern çağ, 21'inci yüzyılın dünyası insanların vatan bilincini biraz kaybetmeye zorluyor. İnsanların ülkelerine, bayraklarına, dinlerine olan aidiyet bağlarını zayıflatmayı öngörüyor" dedi.
Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız ile birlikte Kars’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ı Harakani Havalimanında Vali Türker Öksüz, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu ve AKP İl Başkanı Adem Çalkın karşıladı.
Karayolu ile Ermenistan sınırının sıfır noktasındaki UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Dünya Kenti, Medeniyetler Beşiği, Bin bir Kilise ve 40 Kapılı Şehir olarak da adlandırılan Ani Ören Yeri’ne giden heyet, burada Ani Ören Yeri Kazı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Arslan’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Erdoğan ve beraberindekiler, Büyük Selçuklu İmparatorluğu’na bağlı Şeddadiler zamanında inşa edilen ve Türkiye sınırları içerisindeki ilk cami olan Ebu’l Menûçihr’i gezdikten sonra ok atışı yaptı.
‘MİLLİ DEĞERLERİ YAŞATIYORUZ’
Ani Harabeleri’nde basın açıklaması yapan Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız, bu yıl Ahlat ve Malazgirt törenlerinin 23-26 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını belirtti.
Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan ise etkinliklere her yıl daha fazla ilgi olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Her sene etkinliklerimizin tanıtımını farklı bir lokasyondan yapıyoruz. Zaman zaman yurt dışı, zaman zaman yurt içi gönül coğrafyamız diyebileceğimiz yerlerde bu işleri sürdürüyoruz. Bugün Ani’deyiz. Alparslan’ın Malazgirt’ten önce fethettiği.
İşte görüyorsunuz bin yılı aşkın şu an burada bir ören yerinin ortasındayız. O zamanki kadim şehrin yanına yapılan Selçuklu şehrinin olduğu bölge. Bu vesile ile buranın da kamuoyunun bir hafıza tazeleme nevinden dikkate sunulmasını planladık. İnşallah Ani de hak ettiği ilgiyi görür.
‘ÇOK FARKLI TESPİTLER YAPILIYOR’
Bizim bu topraklardaki tarihimizin 950 yılı aşkın köşe taşlarından bir tanesi de burası. İnşallah hem buranın arkeolojik olarak bakımının çok daha üst düzeyde yapılabilmesine hem de vatandaşların buraya daha çok gelmesine vesile olur. Bütün bunlar niye önemli? Bütün bunlar toprakları vatan yapanın kimlik olduğu bir şuur olduğu bir sahiplenme ile mümkün olduğu, insanları birbirine bağlayan şeylerin aynı zamanda sizi toprağa bağlaması gerektiğini yeni nesillere aktarmak. Çünkü gençlerle ilgili çok farkı yargılarda bulunuluyor. Çok farklı tespitler yapılıyor.
Modern çağ, 21’inci yüzyılın dünyası insanların vatan bilincini biraz kaybetmeye zorluyor. İnsanların ülkelerine, bayraklarına, dinlerine olan aidiyet bağlarını zayıflatmayı öngörüyor. Biz millet olarak tarihimizi bunu yaşatmamıza borçluyuz.
Birbirimize bu bağlarla kenetlenmeye borçluyuz. Onun için bu şuuru yaşatmak için de Ani’yi bilmemiz lazım, Ahlat’ı bilmemiz lazım, Malazgirt’i bilmemiz lazım ve elbette Çanakkale’yi bilmemiz lazım. Onun için bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Bu sene de inşallah bütün bu felaketlerin yaşandığı, milletimizin moralle çok ihtiyaç olduğu, dayanışma duygusunun güçlü kalmasına ihtiyaç duyduğu bir dönemde ümit ediyorum ki Ahlat, Malazgirt etkinliklerimiz bu anlamda da bir katkı sağlar."