Cerrahpaşa Hemşirelik Fakültesi deprem nedeniyle taşınıyor
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Prof. Dr. Nuri Aydın, depremden etkilenen Hemşirelik Fakültesi'nin taşınacağını açıkladı.

Artı Gerçek - Marmara depreminin ardından ilk olarak İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nden taşınma haberi gelmişti. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Çapa İşyeri Temsilcisi Ersoy Adıgüzel, İstanbul'da meydana gelen depremden sonra hasar alan İstanbul Tıp Fakültesi monoblok cerrahi binasının ardından dahiliye binasının boşaltılması kararının alındığını açıklamıştı.
Bugün de Cerrahpaşa ile ilgili bir taşınma kararı haberi geldi. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Prof. Dr. Nuri Aydın, depremden etkilenen Hemşirelik Fakültesi'nin taşınacağını açıkladı.
Aydın, "2 gün önce İstanbul’da yaşadığımız deprem, fakültenin taşınma kararının öne çekilmesi gerekliliğini doğurmuştur. Bu kapsamda Üniversitemiz Senatosunun bugün aldığı karar ile fakültenin faaliyetleri 20 gün süreyle durdurulmuştur. Bu süre zarfında İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi Avcılar Yerleşkemizdeki bir binaya taşınacaktır" dedi. (HABER MERKEZİ)