Çorlu’da silahlı kavgaya müdahale eden 2 polis yaşamını yitirdi

Çorlu’da silahlı kavgaya müdahale eden iki polis memuru, şüphelinin ateş açması sonucu yaşamını yitirdi. İçişleri Bakanlığı olayla ilgili başsağlığı mesajı yayımladı

Çorlu’da silahlı kavgaya müdahale eden 2 polis yaşamını yitirdi

Artı Gerçek - Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde silahlı kavgaya müdahale eden iki polis memuru yaşamını yitirdi.

Olay, saat 13.30 sıralarında Reşadiye Mahallesi Kumyol Caddesi’nin Gölcük Meydanı mevkiindeki 6 katlı iş merkezinin 3. katında meydana geldi. Saldırganların yaralı olarak yakalandığı belirtildi.

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Çorlu Kaymakamı Niyazi Ertan, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Bilgihan Yücel ve İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı olay yerine gelerek incelemede bulundu.

İçişleri Bakanı yaptığı açıklamada, Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memurları Erkan Tütüncüler ve Emrah Koç’un, olay yerine müdahale ettikleri sırada şüpheli şahsın ateşli silahla karşılık vermesi sonucu yaşamını yitirdiklerini bildirdi.

Bakanlık açıklamasında, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet; kederli ailelerine, Emniyet Teşkilatımıza ve milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin makamları ali olsun” ifadeleri yer aldı.

Çorlu’da silahlı kavgaya müdahale eden 2 polis yaşamını yitirdi - Resim : 1

GÜRLEK'TEN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Akın Gürlek ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Tekirdağ Çorlu’da silahlı saldırıda şehit olan kahraman polis memurlarımız Erkan Tütüncüler ve Emrah Koç’a Yüce Allah’tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Görevleri başında hain bir saldırı sonucu şehadete yürüyen polislerimize yönelik bu menfur saldırıyı lanetliyorum. Milletimizin huzuru ve güvenliği uğruna canlarını feda eden emniyet teşkilatımızın fedakârlığı daima minnetle hatırlanacaktır. Devletimiz, kamu düzenini ve vatandaşlarımızın huzurunu hedef alan suç ve suçlularla mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. Şehitlerimizin makamları ali olsun."