DEM Parti’den Cizre’de evleri sular altında kalan ailelere ziyaret
Cizre'de yaşanan aşırı yağış sel ve su taşkınlarına sebep oldu. DEM Parti, evleri sular altında kalan aileleri ziyaret etti.
Artı Gerçek - Kayyım yönetimindeki Şırnak’ın Cizre ilçesinde aşırı yağışlar nedeniyle yollar, caddeler ve sokaklar sular altında kaldı. Yeteri alt yapısı olmayan Cizre’de vatandaşlar evinden çıkmakta güçlük çekerken birçok aile ise evde mahsur kaldı. Saatlerce evinde mahsur kalan vatandaşların yardımına komşuları yetişti.
Yaşanan selin iftar saatine denk gelmesi ve o saate sokaklarda kimsenin olmaması büyük bir tehlikenin önüne de geçmiş oldu. Selden sonra sokaklar çamura döndü. Taşan su tehlikeyi de beraberinde getirirken buna karşı bir önlemin alınmaması ise vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.
DEM Parti Şırnak Milletvekili Newroz Uysal Aslan, Cizre Belediye Eşbaşkan adayı Abdurrahim Durmuş ile Cizre ilçe örgütünün beraberindeki heyet mağdur aileleri ziyaret ederek, desteklerini gösterdi. Talepleri dinlenilen yurttaşların yardımına HDP yönetimdeki Silopi belediyesinin takviye ekip göndereceği belirtildi. (MA)